mejla Anna Starbrink

Igår när jag satt och MEJLBOMBADE STOCKHOLMS POLITIKER för kampanjen om att Värna Vidarkliniken. Så blev jag bara mer och mer upprörd.

Gång efter annan får jag som gillar integrativ vård, det vill säga att man ska kunna välja både och höra grejer som: ”Jag har ingen lust att skattepengarna ska gå till sånt humbug”
Det är liksom alltid det man får höra. Det här med skattepengarna och att de minsann inte har lust att betala för i det här fallet att Vidarkliniken ska få vara kvar.
Men jag då.
Räknas inte jag?
Eller alla de andra skattebetalarna som också tycker att möjligheten att kunna välja integrativ vård som man kan göra i länder som Tyskland och Schweiz vore något väldigt bra för Sverige, varför räknas inte vi?
Vi som också kan visa på att integrativ vård har hjälpt oss.

Det finns undersökningar som visar att svenska skattebetalare gärna skulle se att vi hade integrativ vård som ett valalternativ när vi uppsöker sjukvården.
Det finns också undersökningar som visar att många här i Sverige också använt sig av alternativvård; zonterapi, homeopati, akupunktur, lymfmassage, kiropraktik,ja, listan kan göras lång och som också gjort det framgångsrikt. Patientens problem har försvunnit. De mår bättre. Är det inte det som är hela grejen med sjukvård, alltså att man ska bli frisk?
Det finns också undersökningar som visar att det i främsta hand är kvinnor som vill ha integrativ vård. Och jag tänker, det är säkert där skon klämmer…
Många kvinnor upplever att de inte blir lyssnade på när de går till doktorn med sina krämpor. Kan det ha att göra med att våra krämpor inte tas på allvar när vi kommer till sjukvården? Det finns undersökningar som visar att män som kommer och klagar på att de har ont får snabbare hjälp än kvinnor, medan kvinnor förväntas stå ut med både smärta och sina problem.
Det är inte konstigt att det är så många kvinnor som gärna ser att vi har integrativ vård i Sverige. Just för att vi faktiskt upplever att vi blir lyssnade på när vi kommer med våra smärtor till den alternativa vården.

Så när jag satt där och mejlbombade. Ja, jag fyllde i och skickade till varenda Stockholms politiker på listan HÄR

Så skrev jag följande mejl i affekt och mejlade det till Hälso- och sjukvårdslandstingsråd Anna Starbrink på anna.starbrink@politik.sll.se
DET KAN DU OCKSÅ GÖRA. Och gör det.
Skicka ett mejl eller skriv ett brev:
Anna Starbrink, Landstingshuset, Rotel II Box 22550 104 22 Stockholm.

Jag är på allvar oroad för att Vidarkliniken hotas av nedläggning. Mejla politikerna och be dem att ändra sitt beslut. Gör det. Den dag du blir sjuk kommer du att fatta varför jag tjötar om integrativ vård.

Anna,
Det är en enorm förlust för mångfalden inom sjukvården, som på många sätt slutar att vara fri om Vidarkliniken går i graven. Jag förstår att man inte kanske förstår vikten av att kunna välja annorlunda om man inte varit sjuk, hamnat på sjukhus eller varit i händerna på vården. Eller haft någon när och kär som varit där.
Men för oss som vill välja annorlunda än gängse sjukvård, den vi alla är med och betalar för, eller kanske faktiskt både och (dvs integrativ vård) så finns det alltså nu en risk att vi inte kommer kunna det.
Varför?
Jo, för att ni politiker inte företräder oss som vill samverka för integrativ vård som erbjuds i andra länder som Tyskland och Schweiz.
Jag läkte på Vidarkliniken, efter alla sjuhelvetes cancerbehandlingar, så var det där jag läkte. Där blev min kropp min igen.
Min kropp har läkt med hjälpt av alternativ vård. Jag har botat hjärtsvikt alternativt och nu försöker jag läka både lymfödem och hypotyreos alternativt. (och lyckas jag bota lymfödemet, så kanske jag slipper de där dyra strumporna som ni köpte in för en massa pengar…)
Visste du till exempel att det bara erbjuds ETT läkemedel mot underskott i sköldkörteln?
Visste du att det är nästan 400 000 människor diagnosticerade med sköldkörtelproblem i Sverige?
Visste du att de flesta av de 400 000 är kvinnor?
Visste du att levaxin, som är det där enda läkemedlet ger jobbiga biverkningar?
Och att det flesta kvinnor(patienter) inte kommer längre än till husläkaren eftersom ni sett till att vi ska hållas kvar vid primärvården.
Visste du att de endokrinologer som jobbar för fler alternativ, varav den integrativa medicinen är en, att välja mellan motarbetas av ja, jag vågar säga ordet läkarmaffian. Och dig.

Visste du att de flesta kvinnor söker sig till alternativmedicinen. Varför? Jo för att vi blir lyssnade på där. Våra problem tas på allvar. DET upplever inte kvinnor när de kommer till sjukvården.

Varför kan ni inte se helheten? Varför tar ni bort den enda möjlighet till subventionerad alternativ vård som finns i Sverige?

Det är inte bara en landstingsfråga. Det är jämställdhetsfråga och jag hoppas du är feminist enough för att våga ändra dig.

Räknas inte vi som vill annorlunda?

Tänk om. Tänk rätt.

Mvh Karin Björkegren Jones

1 reaktion på ”mejla Anna Starbrink”

  1. Anette Temrell

    Åh vad du är stark Karin! Du skriver så fantastiskt bra och ja, vi måste alla se till att göra oss hörda i denna enormt viktiga diskussion. Vi bara måste få ha möjlighet att själva få välja hur vi vill läka våra kroppar! Jag har också själv harvat runt i sköldkörteldjungeln för några år sen (2010) då sköldk la ner pga strålningsskador.. Som jag letade, var nästan på väg till Finland (läkaren Karin Munsterhjelm) för att få tillgång till naturligt grissköldkörtelhormon, (läkemedlet Armour Thyroid), för jag ville få T3 mm. Jag har en hel pärm om detta, det slutade med att jag inte orkade kämpa själv utan blev tvungen att ta till Levaxin, som jag nu tagit i flera år. Det är för djävligt, rent ut sagt. Att man inte själv kan få välja det alternativ man själv vill ha, ingen känner ju sin kropp bättre än en själv.. (Sök info om hypotyreos typ 2 samt binjurarna- låga kortisolnivåer). ?? /Anette T

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *