könet i fokus

sommaren 2012 fick jag cancer.
Men sommaren 2012 var också sommaren jag skrev KNIP för bättre hälsa mitt under alla cellgiftsbehandlingar. Jag älskade att jag hade något att göra. Det är så lätt hänt att vi som har eller haft cancer räknas ut. Räknas bort.
Det är ju det värsta som kan hända egentligen, att när man själv tvivlar på om man ska överleva så upptäcker man att omvärlden tvivlar. Allt jag ville var att vara med. Jag ville jobba och jag behövde jobba eftersom jag inte hade någon sjukpeng.

IMG_8498

Jag bjöds in till Tv 4 Nyhetsmorgon för att prata om boken när den precis kommit ut i början av januari 2013. Det kändes så konstigt att visa mitt tufsiga hår. Men jag tänkte, jag ser ut så här nu och jag är så glad att jag blir inbjuden att prata om min nya bok i egenskap av författare och inte för att prata om cancern. Jag kände mig så modig. Och jag var modig. Jag kände mig faktiskt stolt över mig själv.

Ganska snart därefter började jag hålla knipworkshops. De första höll jag hos min Kompis Hilda i hennes fina studio i Stocksund. Jag var skör. Jag var fortfarande under behandling. Men det var då jag började. I år är jag inne på mitt fjärde år med knipworkshops och det är så kul. Jag har besökts studior runt om i landet och på några studios har jag återkommit flera gånger. Det blir alltid fullsatta. Jag har hållit workshops för barnmorskor och gynekologer. Jag har blivit inbjuden till sjukhus för att föreläsa. Och jag är så tacksam och glad för det. Jag väver på mitt sätt in feminism och jävlar anamma och ta inte skit-mentaliteten i den här workshopen, fast på mitt sätt. Vad jag önskar att varje tjej ska aktivera sin bäckenbotten så att hon går stolt in i varje rum, tar plats och aldrig nånsin hukar rygg. Vad sägs om Knipkunskap redan i skolan? Ett ämne för nyutbildade idrottslärare och personliga tränare så att de kan börja prata om att vi har en bäckenbottenmuskel. Och det är inte bara för att slippa inkontinens som vi ska göra knipträning eller ägna mer uppmärksamhet åt vårt kön.
Det är ju där kraften sitter.

IMG_8496

Här gör jag en typisk Womanspreading. Att ta plats och spread the word. Könet i fokus.
Och du följer väl mig på instagram? karinbjones heter jag

Och du har väl inte missat mina KNIPFILMER med lights by tena

Och gå in på min hemsida under events och kolla när nästa Knipis är.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *