vetenskapliga undersökningar

LÄS DET HÄR forskare vi måste ändra rekommendationen för drickande

Man har gjort studier som visar att även små mängder alkohol ökar cancerrisken. Där särskilt bröstcancer är en av de cancerformer som visat på hög risk att få om man dricker alkohol.

Det som inte framkommer i artikeln är vilken form av alkohol. Är det vin man pratar om här? Eller är det öl? Eller ren sprit?
För är det verkligen alkoholen i sig som ger ökad cancerrisk, eller är det kanske skiten i vinet alla jädra kemikalier som finns också i ekologiskt vin?

Det här är sån där så kallad vetenskaplig undersökning som känns så märklig. Man undviker viktiga frågor dvs vad det innehåller, hur det tas fram. Men om de kollat just det i sin undersökning så hade vi kunnat ha en diskussion om ex vilka viner som ska finnas, köpas in på systembolaget. Man skulle till och med kunna börja med beskattning av de som har farliga tillsatser i sina viner. Sätta varningstrianglar på vinet, så att man i förväg vet vad man ger sig in på… Ja, varför inte retroaktivt. Så glad att jag inte står och kränger nåt skitvin som vissa av våra kändisar gjort sig rika på. Skämt å sidor. Tycker det vore på tiden att producenter synas.

Tänker på den grekiske lymfmassören som sa till mig; rött vin är för blodcirkulationen och vitt för lymfsystemet. Jag skrattade gott. Jag dricker dock inte vin. I alla fall väldigt sällan. Har dock varit på två naturvinsprovningar på spritmuseum. Rekommenderas varmt. Nu drömmer jag att åka på naturvinsprovning i Italien. Någon som vet nåt om det?

2 reaktioner på ”vetenskapliga undersökningar”

  1. Det är läskigt med alla tillsatser i vin. Glädjande är dock att alltfler producenter väljer den naturliga vägen. Kan rekommendera Vinlådan om du vill få riktigt bra ekologiska och naturviner. http://www.vinladan.nu. Han kanske känner till provningar i Italien! 🙂

  2. Bianca Chiapponi

    Håller med dig fullkomligt ! En som säkert vet är Roberto Gatti som jag lärt känna lite . Kemist och italienare som bor i Sollentuna . Han har satsat på egen nisch som livsmedelsaktör för det genuina italienska köket. Tror hans företag heter Gattimondo
    Mvh Cicci Bianca Chiapponi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *