hej från yogaaktivisten

visste ni att om jag tipsar om att ni ska äta gurkmeja, så är det inga problem. Hade jag däremot gjort det i egenskap av att vara läkare hade jag förlorat min läkarlicens om någon anmält mig vill säga.
Det förklarar ju varför läkare man träffar inte ens kan tipsa om saker, mat, kosttillskott eller liknande som inte är vetenskapligt bevisat. Fy fan, vad jag skulle känt mig bakbunden om jag var läkare.Därför blir den här sajten så viktig. Läkare för framtiden LÄS HÄR</a>

Det hela blir ju larvigt om man tänker så här att t ex Vidarkliniken måste ansöka om att få använda lavendelolja som insmörjningsolja i sin behandling. En sådan ansökan kostar tydligen en miljon, om jag inte missförstått allt. För mig som varit patient vid två tillfällen på Vidarkliniken, så betydde den där kvällsinsmörjningen med lavendelolja som bomull för min trötta, slitna kropp. En insmörjning som gjorde att jag kunde slumra in för natten utan hjälp av sömntabletter eller insomningstabletter. Det var en fin stund mellan mig och en sköterska som gjorde insmörjningen. Och vet ni, jag tror att Vidarkliniken faktiskt betalade en miljon för att vi skulle få ha den möjligheten. Men jag är inte helt säker, någon som vet?

lite om evidens LÄS

och så läser du det HÄR:Paracetamol hade inte godkänts idag

Vi som helst väljer alternativa vägar, nåt annat än läkemedel. Vi ställs hela tiden mot väggen med argument som att hälsobranschen som man då gärna buntar ihop med allt som är alternativt i, ja att det är en bunt profitörer som skor sig på människors rädsla för att bli sjuka eller vad nu argumenten är. Så kan det säkert vara i vissa fall.
Syna gärna hälsobranschen men vi kan väl passa på att syna läkemedelsbranschen också?

Ja, det var morgonens tankar. Snart ska jag svida om och sätta på mig yogakläderna och göra min yoga. För ett antal månader sedan blev jag inbjuden till ett tvprogram för att prata om min ”nya” bok, den som kom ut i början av det här året. Yoga – fysisk och själslig detox. De ville att jag skulle prata om andningen. Yogaandningen. Ja, vad kul sa jag, då kan jag ju berätta om att jag använde andningen under cancerbehandlingarna och faktiskt inte behövde ta medicinen mot illamående, som i sin tur gjort mig lös i magen så att jag skulle behöva ta läkemedel som gjorde mig stenhård i magen, för att sedan ta ett medel för att lösa upp avföringen igen. Ja, ni ser ju det nästan humoristiska i det…
Vänta lite, jag måste prata med redaktionen först svarade researchen. Vet ni vad svaret blev?

Då vi inte har så mycket tid till förfogande på torsdag och vi vill verkligen hinna fokusera på andning som leder till välbefinnande. Yogaandning som minskar stress och oro och kunna visa exempel på sådana övningar. På grund av det kan vi tyvärr inte prata om hur andningen botade ditt illamående under behandling. Detta också för, som jag sa, är xxxxxxx just nu verkligen under lupp och noga med att uttalanden som dessa är vetenskapligt bevisade. Så att det inte tas som någon uppmaning till patienter med cancerbesked att inte ta sina mediciner.”

Nej, det är inte så bra, tänk om patienter slutar ta sina mediciner och slipper biverkningar.
Nej, jag var inte med i programmet. Från en stund till en annan förvandlades jag från att vara en mysig yogalärare som pratar lite smågulligt om yogans betydelse till att bli en yogahaverist. En aktivist som kanske fått en och annan att tänka: Va? Kan man använda yogaandningen som ett redskap när man mår illa av de tuffa medicinerna och slippa de medicinernas tråkiga biverkningar.

_MG_2606

3 reaktioner på ”hej från yogaaktivisten”

 1. Det är verkligen glädjande att det finns så många goda krafter och motstånd mot denna galna värld, men det känns samtidigt knäckande att så mycket illvilja får styra vårt samhälle : (

 2. En kvinna som är mycket kunnig om candida kommer att vara med i tidningen Allers nästa vecka för att berätta om sin förbättrade hälsa. Jag citerar:”Tyvärr kunde jag inte berätta att jag använt KS, MSM och andra kosttillskott, men de flesta här inne vet ju om det 😉 och om/när folket köper Allers och ev går in i gruppen får de veta mer exakt om vad som rekommenderas.”

  VAD är det som gör att man inte får berätta om det som hjälper? Varför vill inte tidningen sprida denna kunskap?!
  Det är helt jävla sjukt och jag blir så upprörd!

 3. Malin Dyggve

  Hej! Jag blev väldigt intresserad av detta du pratar om yoga mot illamående! Jag lider av extremt illamående nästan dagligen och finner ingen bra hjälp. Det är paralyserande illamående som gör mig helt ur funktion. Kan bara sitta helt stilla i timmar eller gå och lägga mig tills det någon gång går över. Älskar yoga och har en 20 minuters rutin jag gör på morgonen om jag inte mår för illa. Men jag är himla intresserad av det du berättar som hjälpt dig. Om du läser detta skulle jag bli enormt glad om ville maila mig. =)

  Med vänlig hälsning /Malin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *