almedalen & paneldebatt

bild334

Bildtext: Här är jag efter sex cellgiftsbehandlingar och 3 herceptinbehandlingar. Skulle ta 17, men det slutade med 11 eftersom jag fick hjärtsvikt av behandlingen. Den här bilden är tagen dagen efter att mitt högerbröst och lymfkörtlar i armhålan opererats bort. Ett alldeles utarmat vårdpaket.

Hur tänker ni om det här? LÄS HÄR: Den integrativa vården
Hur tänker ni om den integrativa vården?

Innan jag fick cancer hade jag inte så mycket tankar om vården. Hur den sköttes, eller några som helst tankar om läkemedelsindustrin, eller fel medicineringar och kanske avsaknaden av att som patient bli informerad om biverkningar av både behandlingar och medicinering. Jag tänkte inte på det. Jag förstod inte. Men erfarenhet skapar kunskap, så är det. Även trista erfarenheter. Så nu efter fyra års harvande med efterskalv, dvs biverkningar av läkemedel och behandlingar har mina något naiva tankar om hur det blir när man blir sjuk ändrats. jag har nog alltid tänkt att den där vita rocken vet bäst, till och med om det som är jag.

Idag är jag inte så säker på det. Även om jag är supertacksam för den vård och omvårdnad jag fått, men mitt mål är att det kan alltid bli bättre. Jag kan bli bättre. Jag kan må bättre. Och jag drivs av tanken att kunna integrera de bästa alternativen och hitta vård som inte ger biverkningar. Borde inte det vara högsta prioritet?

Efter att i fyra år lagt ut säkert mer än 100 000 kr på alternativ vård som akupunktur, iscador, lymfmassage, kosttillskott, hypnosterapi etc för att ta hand om de biverkningar som min kropp utsatts för efter cancerbehandlingen. Tyvärr existerar knappt eftervård inom sjukvården så den här frågan känns superviktig. Onsdag 6 juli ska jag sitta i en paneldebatt i egenskap av att ha varit i vårdens händer. Jag hoppas mina tankar om hur viktigt det är med integrativ vård och hur mycket skillnad det kan göra också när man är under behandling. Vilka frågor tycker du är viktiga?

_V1A9959-1
Bildtext: det här är nog den vackraste bild som tagit på mig. Titta på mitt uttryck i ansiktet. Bilden är tagen efter min andra vistelse på Vidarkliniken. Lugnet som infann sig efter deras fantastiska behandlingar gav mig ett inre lugn och en stark känsla av att det här kommer jag att klara.

En kompis skickade mig den här vackra filmen. Bilder på vatten. Och om vatten ser ut så här när man tittar på det mikroskopiskt, hur ser inte vi ut? Vi är så mycket vatten. Att allt är viktigt och att man kan inte bara punktmarkera, eftersom också kroppen är ett flöde precis som vatten är ett flöde

3 reaktioner på ”almedalen & paneldebatt”

  1. Gröna Lyktan

    Att komplettera vanlig sjukvård med annan läkning/behandling verkar bra, även om jag kan se en risk om en patient skulle avstå från en beprövad behandling för en som inte är beprövad om det gäller allvarligt sjukdom

    Vanlig sjukvård är ju mest inriktad på det rent biologiska och det har ju sina begränsningar när det gäller hur patienten mår som helhet.

    Som exempel kan jag bara ta det rent arkitektoniska.

    Vidarkliniken t.ex är ju väldigt vacker miljömässigt med sina färger och former och det påverkar ju på ett positivt sätt.

  2. Tack för att du engagerar dig och gör din röst hörd! Från en BC-kompis som också söker alternativa vägar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *