slarva inte bort din andning

Jag har inte sminkat mig på en vecka. Jag går bara runt i sköna kläder och håret i en tofs. Och vill bara ha mina flipflops. Jag har besökt Akropolis. redan hunnit med att gå tre gånger hos en lymfterapeut i en förort som jag behövde åka tåg till. Jag äter ensam på restauranger, tar en ouzo på ”hemmabaren”, jag läser husets böcker. Jag älskar redan den här staden.
Jag älskar att alla är så gulliga och försöker hjälpa mig om jag frågar, även om de inte kan svara mig på engelska.
Jag älskar tanterna som dansar i en föreningslokal jag passerar varje dag. Och lokalen där skoltjejerna spelar piano med öppet fönster.
Jag älskar redan gubbarna som småsnackar jag passerar dem på bänken. Det gör inget att vi inte förstår varandra.
Att receptionisten på rehabcentret i Moschato tryckt ut kartor och ringat in de tjusiga områdena till mig, eftersom jag frågat henne om var lyxkvarteren ligger.
Jag älskar att fruktaffären handlar in solrosfrön till affären efter att först googlat vad jag menar. Jag älskar att hemmabaren tycker det är helt okej att jag sitter och smuttar på en capuccino eller en ouzo i flera timmar medans jag surfar på deras wifi.
Jag älskar att resa. Hatar att lämna. Men när jag är borta. Jag trivs.
Det är liksom både en skada och en tillgång att jag så lätt känner mig hemma var man än placerar mig.
Jag tror att Ray skulle gilla den här staden också. Jag vill åka hit med honom. Min älskade man som Jag saknar väldans.

IMG_7816

Sedan en tid tillbaka, ja sedan jag läste Anders Olssons bok Medveten andning, kolla HÄR så har jag tejpat munnen flera gånger i veckan vid sängdags. Medveten andning är en mycket bra och viktig bok. Jag tejpar munnen med en mjuk kirurgtejp, men någon gång när jag inte hade nån tejp hemma, så tog jag vanlig tejp och det funkade också… Nu när jag är ensam i några veckor och på resande fot tejpar jag munnen varje kväll. Läs på Anders hemsida om alla fördelar med att tejpa munnen på natten. För det är många. Jag både sover djupare och längre utan avbrott. Även inom sjukvården har man fattat grejen med att tejpa munnen efter operation. För då får man både syrgas och gärna en liten andningsmanick som man har i munnen för att tvinga en att inte överandas vilket man gärna gör när man andas genom munnen och inte genom näsan.
Så slarva inte bort din andning.

2 reaktioner på ”slarva inte bort din andning”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *