tänk om jesus var en yogi?

Herre gud….
Föräldrarna stoppade yoga på skolan

I min värld så blir jag rädd för det här beteendet. Men att bli provocerad av ”österländska influenser” verkar inte vara något som svenska kyrkan är rädda för. Katarina kyrka har det som aktivitet och man erbjuder meditation och yoga i västermalms församling I Österåker- Östra ryds församling erbjuder man medicinsk yoga OCH bön

Bara för att nämna några.

Ibland kan jag undra vad det är som är läskigt i yogan. Vad det är som provocerar, vad tror ni? Men för mig blir det så märkligt yoga kan se ut på så många sätt. Det kan ju vara allt från lugn yoga, meditation, andningsövningar och olika sätt att rena kroppen inifrån och ut. Yoga kan utövas med många människor men också hemma på kammaren alldeles själv. I min värld kan yoga kombineras med nästan vilken religion eller ingen alls.
Jag har full förståelse att man kanske inte vill sjunga mantran som innehåller namn på hinduiska gudar. Men det finns ju ingen yogapolis som tvingar dig till det.
Men yoga är mer som en verktygslåda för mig. En helt fantastisk låda med tekniker som hjälper mig att bli lugn och som grundar mig.
För framförallt kan yogan lugna ner, ge dig verktygen till ett inre lugn. Nåt som skulle kunna vara så bra för elever. Tänk om elever och unga fick lära sig de andningsövningar och avslappningsövningar som finns inom yogan. I dagens stressade tillvaro så är det ju en tillgång. Ett lärande för livet.

Men vad vet vi var influenserna kommer ifrån. Kontemplation, bön och meditation var kommer de ifrån? Från början?

Christian-Yoga-krishna-christ

För tänk om Jesus var en yogi?

https://www.youtube.com/watch?v=yiy5uY3Iw2s

index

Men du som inte är rädd för österländska influenser. Häng med mig i november-december på ett härligt yogaretreat i Goa. Du har väl sett att jag gör en yoga & ayurveda resa till Kerala i november med tidningen Vi. HÄR hittar du info och anmäler dig till den

Ashtanga Retreat 1

Gå in på min hemsida. Jag har uppdaterat info om retreatet ovan som arrangeras av Palmgrovebeach Resort.
Så här såg det ut förra året.
IMG_6227
12277371_525060184315839_691957773_nIMG_6233IMG_6171IMG_6175

Och vill du suga lite på karamellen. Så hittar du mycket om yoga om den själsliga och fysiska detoxen i min senaste bok Yoga- fysisk och själslig detox som du kan köpa HÄR

9789155262563_200_yoga-fysisk-och-sjalslig-detox

Och min hemsida hittar du här www.karinbjorkegrenjones.se Titta under HÄR är sidan, ch du tittar under kurser & event

Om Shanti – gå i frid

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *