ibland vill man fly till en ö…

Vissa dagar är såna här dagar. Då jag googlar runt och hittar gulliga filmer, som den här med getterna som klättrar i arganträd. De är så söta, så söta.

Men samtidigt igår läste jag om turister på en strand i Argentina som turats om att ta selfies med en delfinunge. De höll på så länge att den stackars delfinbabyn dog av uttorkning. Eller har ni sett den här filmen med snöleoparden, som typ aldrig visar sig och som försökte gömma sig från ett gäng skräniga amerikaner (eller var det australiensare) som åkte slalom i Indiens berg, eller var de nu var. Off pist eller vad det heter… Spelar ingen roll, men hur trött blir man inte på hur vi beter oss mot djur.

Jag följer Protect Wild Animals på instagram. Ibland klarar jag inte av att titta. Men fy fan vad djur behandlas illa för att vi ska få det vi vill ha, som en jävla pälstofs på en mössa som var poppis för ett par år sedan. Vi är så godtrogna, tänker att det jag köper är liksom producerat schysst. Men världen är ju inte sån. Våra behov skapar det här. Läste ni det här?

Det är såna här dagar jag önskar att jag kunde fly till nån liten ö och leva på frukt och grönt som jag plockar i min egna lilla trädgård. Men vilken ö skulle det vara? Den ön ligger kanske i ett land som typ Thailand. Och hur fantastiskt och härligt och billigt det kanske är för oss turister att vara där, så det det här som händer.
Kanske dags att ta bort de där skygglapparna. För om allt runtomkring är i kaos, kan man njuta då?
Blä för att världen är så orättvis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *