en syster på Mallis

FullSizeRende5r

Det har kanske inte undgått er om ni följer mig på instagram. Att jag är här nu. PÅ Mallis. Och den här gången. Jag vet inte vad det är men jag drömmer om att vi ska ha ett litet hus. Jag bor hos Petra och Stefan. Det är Petra som driver Santani Som gör så fina yogakläder, och kläder att ha på efter yogan och mellan yogapassen. Eller egentligen när som. Petras kläder är svensktillverkade och av superfina material. Jag har blivit alldeles kär i hennes kläder. Dessutom är Petra en ny bekantskap för mig. Ni vet hur härligt det är är när en person växer. Vi har följt varandra lite på avstånd. Petra hörde av sig till mig när jag fick bröstcancer. Och när vi träffades förstod jag att hon genomgått exakt samma som jag. Men det var 17 år sedan.
För mig har det varit och är så ovärderligt att prata med någon om mina känslor kring bröstcancer, operera bort ett bröst och inte vilja rekonstruera. Om tankar och känslor, utan att egentligen prata, för att man bara fattar. Vi som genomgått bröstcancer brukar kalla oss för bc-systrar och lite så är det. När livet varit turbolent, när man haft en dödssjukdom hängande över sig, ja, livet blir sig inte likt. Men hur blir det? Hur vill man leva, tankarna om det blir så klart avgörande. Viktiga. Att då prata med någon som genomgått samma, men som är många år före en dels i överlevnad, men i värderandet av livet. Och ni anar inte vilken inspiration Petra är, inte bara för mig och jag är så glad för vårt samarbete och det blir mer. Jag lovar!

FullSizeRende77r

Dessutom har världens bästa kollega och kompis, nämligen fotografen Anneli varit med, i alla fall en stor del av tiden. Ni märker skillnad när hon tagit bilderna här på bloggen…
Det har varit en toppenvecka. Så härlig. Mallis har visat sig från sin bästa sida. Nu har jag bara en dag kvar här på ön. Imorgon åker jag hem och det blir lite mer frekvent med inlägg här på bloggen.

IMG_5487

Håll maj 2016 öppet. Vi planerar för nästa yogakurs jag och Petra.
Det blir så härligt. Jag lovar.

Om shanti, shanti, shanti

2 reaktioner på ”en syster på Mallis”

 1. Stefan Westerlund

  Hola på er,
  Fin bild, det är ett paradis, jag är först på att skriva under på det.
  Jag fick förmånen att lära känna både dig och din kollega under några dagar o kvällar, mycket inspirerande och skön feeling att ta med in i höstrusket.
  Känslan du har och fått av Petra är 100% äkta, tro mig jag har levt med Petra i snart 32 år, en helt underbar person o livskamrat för mig, du verkar vara av precis samma virke, så jag förstår om ni får ut mycket av varandra.
  Det mest naturliga kam man tycka är att dela med sig av sina livserfarenheten, det kostar ingenting, förutom att man öppnar sig lite mer.
  Jag har varit på möte i dagarna två i Köpenhamn med mina kollegor. Vi kom in på ämnet med personer som skänker stora summor pengar till människor som är desperat behov av den typ av hjälp.
  Alla tyckte samma sak, att har man mer än man behöver så kan man givetvis göra detsamma.
  Vad ALLA människor kan göra som inte kostar ett öre är, att vara lite snällare o mer omtänksam mot varandra, inkl alla människor som är på flykt.
  Jag tror att det hade blivit STOR skillnad om man tänkte i dom banorna.
  Sköt om er i paradiset, älskar dig Petra, gillar dig Karin kram// Steve the King

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *