mammon

Dessa tider. I morse vaknade jag och kände bara Jag vill inte drivas av mammon. Jag vill inte ha en massa utgifter som gör att jag måste jobba jobba jobba. Och sedan vara skiträdd för att försvara det jag äger. Jag är högst delaktig till att världen ser ut som den gör. Mitt ha-behov. Och jag vill inte. Kan ni känna så?

Jag är en sån som ”tror2 på tecken. Så läste jag Astrobloggen och tydligen är det en alldeles särskild dag på torsdag. Den uppmanar till att städa bort, bort våra psykiska sopor och överflöd, men också rent fysiskt. Vad behöver jag? Behöver jag allt det där jag tror att jag behöver?
Jag vill downsiza, för allt det andra känns så vulgärt.

För plötsligt ser man saker som blir helt absurda, som att en sångerska betalade en halv miljon för en bröllopsklänning för att se ut som en 40 årig prinsessa. Och så en riktig prinsessa som vi ”försörjer”, genom våra skattepengar och som mest verkar vara intresserad av vilken väska som är ny på Gucci. Kontrasterna.

0
0