så korkat

Jag följer Ricky Gervais på Facebook. Ni vet han som var med i The Office. Han älskar djur och han använder sitt kändisskap att få ut budskapet att vi ska vara schyssta mot djur. Och han hade lagt upp den här bilden med texten:
Well done. You managed to shoot a stationery, 14 foot peaceful creature with a high velocity rifle. Very sporting.


Och ju mer jag tittar på den, desto mer illa berörd blir jag. Jag äter inte kött. Jag har inte lust att moralisera över hur andra äter eller tänker när det kommer till det. Men att jaga, för skojs skull känns så, ursäkta språket, men Så jävla korkat.
Giraffen är bladätare. Känns inte som ett rovdjur. Det livnär sig på grönt och är idisslare. Någon hade också skrivit att giraffen har djurvärldens största hjärta. Bara det. Stoppa djurplågeri

Eller den här bilden som fullständigt gör att det skär i hjärtat.
Den la Ricky upp med texten: Use your voice for those who don’t have one.

När jag varit i Goa har jag år efter år besökt Animal rescue som ligger i Goa, bland annat. Det drevs av John Hicks. En fantastisk man som liksom Ricky brann för djurens rättigheter. Jag besökte honom och hans fru i deras hem ett par tre gånger. Bland annat var Mira med och vi fick bada med några apor som han hade fritagit från några dumskallar, som gick runt med aporna och lät turister fotografera sig med apor. Nu senast när jag var där fick jag reda på att John tyvärr lämnat oss. Jag blir så orolig, vem ska nu hjälpa alla utsatta djur i Goa? Läs mitt gamla reportage om John Hicks Här hittade du det under flikarna Animal Rescue 1 och 2

2 reaktioner på ”så korkat”

  1. Tack för att du tar upp ett så viktigt ämne. Vi behöver använda våra röster och ord mer genomtänkt. Istället för allt "kallprat" borde vi tala och agera för de som inte kan. Alla kan vi göra något för att minska lidandet.

    Är också så glad för att du fick ett positivt besked efter röntgen. Önskar dig en solig sommar.

  2. Vidrigt, på så många olika sätt. Har nyss plöjt igenom din blogg, och måste säga att du är en fantastisk inspirationskälla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *