jag har ingen aning

Jag har tänkt på meningen med livet så mycket de senaste dagarna. Kanske för att jag lovade återkomma när jag tänkt på det ett tag…
Nu har jag gjort det, men blev inte så mycket klokare.
Vad är meningen med livet? Och vet ni, jag har kommit fram till att jag inte vet vad meningen är för mig. Jag tror att tankarna, önskningarna om meningen med livet förändras över tid. När man är ung har men en tanke eller kanske flera tankar om livet och ens drömmar och förhoppningar om vad meningen är. Sedan kanske man får andra tankar om man blir kär och ingår en relation. Man kanske får barn. Drömmer om barn. Eller väljer bort barn. Barnen växer, flyttar ut och bort. Man kanske skiljer sig. Lever ensam. Singellivet och meningen med livet och tvåsamheten och meningen med livet, är de samma?
Man kanske får en sjukdom, plötsligt är man nära döden, vad händer med meningen med livet då.
Är tankarna om meningen med livet samma för en rik och en fattig. Om man är i kris, eller om livet är alldeles lugnt. Är förutsättningarna för de här tankarna olika?
Ja, herregud. Det blev alldeles snurrigt igår på min skogspromenad med Pino.  Jag kom på att jag har önskningar. Saker jag gärna ser händer i mitt liv. Drömmar. Jag tror jag har ett inre kompass, i alla fall önskar jag att jag har det. Ett kompass som leder mig rätt och inte bort från mig själv.
Kanske vore det enklare om man som någon skrev; tänk inte så mycket på det, jag tror meningen med livet är just att leva det. Men varför blir vissa, såna som jag själv, såna som tänker för mycket. Ältar, undrar, vrider och vänder.
Varför fungerar vissa människor, som jag själv som bäst när livet är katastrof och när det är lugnt har jag svårare att navigera?
Jag tycker att livet är ganska svårt. Det händer så mycket runt omkring oss. Turister sköts ner på en strand i Tunisien. Grekland är i kris. Putin övar på att inta Gotland. Och själv sitter jag i huset på landet och är sur för att havre/mandelmjölken är slut. För att vi inte har bil eller körkort och det får bli kaffe utan mjölk. Men behöver man ta hela världens problem på sina axlar?
Är det mitt ansvar? Nej, men ändå. Det blir så konstigt, så märkligt. En tanke fladdrar dit.
Så idag, denna söndag som förut var vigd åt meningen med livet undrar jag.
Hur mår du idag? Och jag menar det, hur har du det? Vad ska du göra idag?
Jag har yogat. Nu ska jag hänga tvätt och senare ta en promenad med Pino. Solen skiner, det gör mig glad. Har sommaren kanske äntligen kommit.

6 reaktioner på ”jag har ingen aning”

 1. Livet är komplext. Samt föränderligt och ändras över tid och genom ålder, samt det vi lever igenom….vad vi möter och ställs inför. Jag brukar tänka när allt kastas omkull….vem vill jag vara i förhållande till det här….är jag sann gentemot mig själv…..
  I dag har jag njutit av solen….sommaren är nog här/ Annika

 2. Kämpar mig tillbaka med näbbar o klor efter kraftig utmattningssyndrom, livet blir förändrat, hjärnan är din herre, kroppen ditt redskap, medecin sa doktorn , över min döda kropp sa jag….. Saker ändras varje dag och människan med, vi förstår ibland inte vad som händer, världen är inte frisk,
  Viktigt att börja med oss själva, ta hand om det som är människan , stanna upp, lyssna, titta… Lyssna inåt, där finns många svar. Livet går i full fart, vi har ett eget ansvar mot oss själva och andra, vi människor måste hjälpas åt , inte bli främlingar, då tror jag vi mår bra… Känna helhet…. ..
  Ta hand om naturen, där finns kraften
  I skönhet och doft… Det finns mycket mening med livet men vi måste öppna våra sinnen och ögon…
  I Yogan finns mycket kraft, jag är så tacksam att jag mött den , i tanken i andningen, den har hjälpt mig att se livet… Kram

 3. Allt vi gör, tänker och säger, har betydning för all evighet. Livet är en skola och ett stort prov på dig och mig. Vår fria vilja prövas mellan ont och gott. Meningen med livet är enkel.

  1. Jag har svängt på frågan om "vad är meningen MED livet" till "vad är meningen I livet". Det blir närmare. Meningen i livet kan vara så mycket och den stora frågan " meningen med" kan jag sluta grubbla på. Då blir en blomma, en soldag, ett möte, en kram just den där meningen med livet. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *