alltid en framåtrörelse

Sånt som gör en glad. Sånt som får en att fortsätta vilja skriva,
förmedla. Fick det här supergulliga meddelandet på mitt instagram karinbjones. Oj, vad
glad jag blev, BLIR!

Heja knipet.

”Din bok
Knip för bättre hälsa har öppnat upp en ny värld för mig. Alla kvinnor
borde läsa den! Jag undrar varför ingen poängterat vikten av att knipa
när man var yngre och hur man faktiskt gör! Födde barn för 8 veckor
sedan och vägen till rehabilitering därefter har känts lång, ända tills
jag öppna din bok. Nu har jag knipet med mig på på ett helt annat sätt
och du är min förebild ännu mer än tidigare. Kanske du skulle starta
utbildningar Karin, så fler kan hålla knipkurser och sprida kunskap. Varm
kram”

Och JA på utbildningar.
Har gärna utbildningar.
Mejla mig om ni vill bli Knipambassadörer. Vi börjar så. Så får vi se. Jag ska fundera ut nåt.

Jag och Mira när hon var sex veckor

För ända sedan jag själv födde barn undrade jag över knipet, eller lyftet. Att allt hade förändrats. Att det kändes annorlunda. Jag är så glad att förlaget trodde på en hel bok om knipet. För ni anar inte vad jag kämpat för att få skriva en bok om vårt kön. De tankarna kom direkt efter min dotter födelse för 23 år sedan. Överhuvudtaget intresserar jag mig för saker som är tabu, som vi har svårt att prata om. Det är nog journalisten i mig.
Skulle fortfarande vilja göra det. Alltså skriva en fittbok.
Egentligen skulle jag gjort det direkt efter knipboken, på ett annat förlag. Men det förlaget tyckte inte det var en bra ide och drog in produktionen, innan jag hunnit börjat skriva (research för boken hade jag gjort) utan att säga till mig. Och när jag fick reda på det, var det mer ”Vi kan inte se dig sitta i någon morgonsoffa och prata om Fittan. Alla kommer att tänka på din cancer.”
Det var mitt under min cellgiftsbehandling som jag fick beskedet  att de ställt in produktionen, utan att fråga mig om det var okej och det gjorde mig så ledsen. Så förtvivlat ledsen. För då var det så viktigt att känna att det fanns en framåtrörelse i mitt liv. Liksom att det fanns ett sedan som jag också själv jobbade mot. Och när man är egen företagare, inte har någon lön eller arbetsplats att luta sig mot, då kan en sån sak slå hårt ekonomiskt.
Jag visste att först skulle jag skriva Knipboken och sedan boken om fittan. Det var så viktigt för mig att  känna att jag fanns med. Också att veta att jag hade en inkomst. Att jag var en person att räkna med och inte satt på avbytarbänken. Och grejen är att jag nog också blivit ännu mer produktiv sedan jag fick cancer. ”Nobody puts baby in the corner” Ja, den meningen skulle kunnat funka i mitt liv.  Men det hade blivit en ursäkta språket jävlabrabok.

När jag hittade yogan, hittade jag också knipet. Trodde jag… Tills det var dags att skriva knipboken. Det var ju sommaren 2012 som jag skrev den och det var då jag började med cellgifterna som också chockade in mig i klimakteriet. Och med klimakteriet kommer också alla såna här åldersgrejer som bland annat svårt att hålla tätt när man fnissar och nyser. Så den sommaren, samtidigt som jag skrev boken fick jag återigen erövra min bäckenbottenmuskulatur.
För knipet behöver liksom erövras och återerövras många gånger i våra liv. Det r därför jag säger gång på gång att knipträning, knipkunskap borde tillhöra allmänbildningen för en flicka/kvinna. Borde vara ett ämne i skolan. Fy, fan vad bra det skulle vara.

Jag är en krigare. Bli det du också. Idag börjar ett nytt krig i mitt liv. Nämligen det att erövra mitt lymfödem. Där har man inte heller skrivit så mycket. Inte heller forskat så mycket, och ändå är det så många som lider av ödem. Kanske är det för att det är fler kvinnor som lider? Lider i det tysta. Men jag vill inte lida. Jag vill inte att någon annan ska lida heller. Det är det som driver mig.
Så hjälp mig att hitta material, information om lymfödem. Berätta era historier. Känner ni till kosttillskott som är bra. Skriv inlägg här, eller mejla mig på yogavita@telia.com

Och hörrni, tack för att ni läser. Jag älskar er.

Knip för bättre hälsa (inbunden)

Och har du inte knipboken, så tycker jag att du ska klicka hem den  HÄR

Och förresten, Här hittar du knipet på finska. Sprid gärna den här länken vidare

1 reaktion på ”alltid en framåtrörelse”

 1. 1. Kosttillskott.
  Moringa Oleifiera är världens mest näringsrika planta som vi har upptäckt hittills iaf. Det kan vara väldigt bra pga att den innehåller så mycket och kombinationen som gör att andra som kan vara allergiska ändå kan äta Moringan. Förutom alla naturliga vitaminer,mineraler, omega fettsyror, stor mängd protein så innehåller den många inflammatoriska ämnen.
  De kanske tom kan hjälpa dig med din cancer.
  De antiinflammatoriska ämnen som finns är riktigt bra för de som vill köra yoga tex. Det är otroligt bra mot artros och dåliga knän och leder. Jag har personligen och flera jag känner har fått mycket bättre knän och nu kan jag gå i djupare ställningar pga moringan.
  Men varje person måste testa själv och se om det är något för dem, men det är något jag rekommenderat och har tagit sen
  sep 2012 och så gott som varje dag efter det.
  Ni får gärna kolla in min hemsida på:
  http://www.DrinkMoringa.se
  och fråga om det är något.

  2. Knipa – Spänna pc-muskeln
  Jag gillar verkligen din bok Yoga Erotica och berättelserna ifrån andra personer som var med där.
  I den boken så skriver du att även killen kan spänna sina PC-muskler och det tycker jag är viktig information som få vet om.
  Att det är bra att knipa som tjej har nog de flesta hört talas om. Det kanske inte är lika viktigt för killar att spänna muskeln gällande att kunna hålla tätt och så. Men när man kommer till sex så gynnar det båda om killen kan hålla ut längre då det ger tid för båda att träna. Om då bara tjejen är tränad så kan det ännu snabbare bli klart istället. Sen gillar nog både tjejen och killen att båda får längre och skönare orgasmer och man kan ha mer kontroll.
  Jag skulle vilja säga att PC-muskeln kanske är den viktigaste muskeln av alla att träna oavsett kön.

  Hoppas du blir helt kärnfrisk snart.
  /Jimmy

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *