charmen med tarmen

då och då gör jag det.
Och från och med nu tänker jag göra det två gånger om året, ungefär så ofta som man tvättar sina fönster. En inre rening.
Vad pratar jag om? Jo, tarmsköljning.
Januari är liksom storstädarmånaden och det innebar för mig ett besök hos Christina på Hela hälsan.

Så här trevligt ser det ut. Man ligger inbäddad med värmefilt på magen. Då och då masserar Christina min mage. Det är lite spänningar här och där. I magen samlas inte bara avföring, utan också en hel del känslor och stress. Magen och psyket hänger ihop, hur ofta säger man inte Gå på magkänslan, om en människa tvekar inför något beslut.
Jag vill hjälpa min mage. dels att fatta rätt och bra beslut för mig. Men framförallt vill jag att min mage ska må bra.
Jag vill ha ett bra immunförsvar. Jag vill ha en tarm fylld av små ilskna och starka krigare som mobiliserar om minsta lilla skit/sjukdom tar sig dit. Men i väntan på sjukdomar, ska det vara frid och fröjd därinne.

 Jag gjorde min första riktiga tarmsköljning för sex eller sju år sedan. Och jag har också skrivit om tarmsköljning tidigare i bloggen som Du kan läsa här. 

Det här är dock andra gången jag gör en sån här tre-fyra timmars sköljning hos Christina. Jag rekommenderar henne varmt. Hon tar sig tid. Hon har gjort det här i många många år. Och det känns inte konstigt eller äckligt när man är där.

Vi är ju gärna lite rädda, eller ska jag säga pryda att prata om tarmen är inget vi direkt gör. Men om vi inte pratar om sånt som gör ont, skaver, känns obehagligt så kommer vi aldrig någonvart.

Jag är sjukligt intresserad av tarmen, eller snarare av att ha en väl fungerande tarm. Man säger också att 70-80 procent av vårt immunförsvar ligger inom våra tarmars väggar.
Kanske läge att börja bry sig om sin tarm?
Många tänker att det bara handlar om att äta och sen bajsa. Sen vill man inte veta vad som händer där inne och kanske är det så att man måste bli dödssjuk och typ tappa alla spärrar för att vilja veta det?
Som jag.

Men som Dr Joseph Mercola säger: När du äter för mycket spannmål, socker och processade livsmedel, fungerar dessa livsmedel som gödning för skadliga bakterier och jäst och får dem att snabbt föröka sig.

Jag vill inte att det ska föröka sig en massa skadliga saker i min tarm, som sen slår ut mitt immunförsvar så att jag inte har just nåt försvar när jag blir sjuk.
Jag vill vara frisk.

Alla sjukdomar börjar i tarmen
Hippokrates

En frisk vuxen bär i genomsnitt 1,5-2 kg nyttiga bakterier i sin tarm och de hjälper matsmältningsprocessen. De är de här bakterierna tillsammans med svampar och arkeer, kallas för tarmfloran eller mikrobiomet. De täcker tarmväggen och bidrar till att omvandla näringsämnen från maten till en form som kroppen kan absorbera. Tarmfloran skyddar våra kroppar från invasiva mikroorganismer, toxiner och parasiter och är en viktig del av vårt immunförsvar. Om mikrobiomet är skadat eller i obalans är vi känsligare för smittor och sjukdomar.

Så därför tänker jag att jag låter duscha mitt inre och skölja ut sånt som inte är bra som kanske fastnat i tarmen. Och efter en tarmsköljning så är det precis så man känner sig. Väldigt ren. 

Ni som läst frisk och strålande hy på naturlig väg och nu min senaste bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv vet nog vid det här laget att jag tycker att man kan ägna sin tarm och bajset en liten tanke. Omtanke.
Och som en händelse läser jag den här boken. Det är en ung tjej född 1990, hon är läkare och hon har också varit sjukligt intresserad av allt som har med tarmen att göra.  
Charmen med tarmen
Vilken viktig bok.

 Blev så glad när jag fick den här sidan skickad till mig. Så fint skrivet om min bok Jag vill fan leva
 Och så den här skivan, ja, den är konstant på repeat

2 reaktioner på ”charmen med tarmen”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *