fetman orsakar cancerfall

När jag fick mitt cancerbesked och träffade läkare, så frågade jag om det var något jag skulle tänka på vad gäller maten. Nä, ät som du brukar frågade läkaren, utan att fråga vad jag brukade äta.
Jag tycker fortfarande att de var ett så konstigt svar.
Jag kunde ju lika gärna äta fyra chokladkakor till lunch.
Gud vad de skulle tjäna på att säga till oss cancerpatienter som går på cytostatika att tänka lite mer på maten. Äta mer grönt, ta bort alkoholen. Alla utrensningsorgan jobbar ju redan på högvarv.
Att bry sig om sig själv, laga god och näringsrik mat är också en kärlekshandling till sig själv. Så är det.
Idag är jag glad att vi uppmärksammar matens vikt också vid sjukdom, mat och träning. Efter jul kommer min bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv  
Behöver jag säga att den handlar en hel del om maten. Hoppas ni kommer att gilla den. P.s den går att förbeställa redan nu. Maten och träningen/yogan gjorde ju typ halva skillnaden för mig att må så bra som jag ändå lyckades göra när livet var som mest jävligt och självklart vill jag dela med mig av mina erfarenheter, ge er det som gjorde hela skillnaden för mig.

När jag var Indien blev jag intervjuad. Jag berättar lite om min resa på den här braiga sidan Intervju på barnsidan Jag tycker det blev en så fin intervju och flera av Annelis fina bilder har de använt också. Jag pratar lite om maten där.

Så i morse läste jag det här Fetma orskar en halv miljon cancerfall.
Jag är inte ett dugg förvånad. Det handlar inte längre om att banta. Det handlar inte om att bli smal för att passa in i en mall. Det handlar om att äta rätt så att man står sig, så att man mår bra. Så man inte blir sjuk. Självklart kan man ”unna” sig grejer då och då, eller slarva eller vad man nu vill kalla det. Men inte varje dag. Inte unna sig godis, bullar, rostmackor med smör och snabbmat varje dag. Tänk på din kropp som en motor, nog är du aktsam om vilken bensin du stoppar i din bil? Tänk att din kropp är en motor som behöver påfyllning, det du fyller på med är det som gör skillnad. Får din motor att brumma tryggt vidare, eller så skär det sig. Det säger sig självt tänker jag.

Blev så glad över nomineringen som Vardagshjälte i tidningen Mmagasin när jag var i Indien. Här hittar du det och kan också rösta om du scrollar ner lite i texten
Jag blev så stolt och glad att jag blev nominerad i samma andetag som alla starka, häftiga kvinnor. Bara det känns som en vinst för mig. Men det känns som en så fin medalj för mig att mitt tänk och min önskan om att kvinnor ska må så bra det kan också när livet är som värst. Tack Mmagasin för att ni uppmärksammar mig.

0
0