gör mig en tjänst


Det har känts konstigt, lite som att be om uppskattning. Apuh, så får man inte göra. Men nu tar jag bladet från mun, eller hur man nu säger… För nu har jag sett flera författares uppmaning till sina läsare om lite hjälp. För att få sin bok eller böcker att hamna högt upp på adlibris och Bokus listor. Att en bok säljer är ju lite det jag lever på. Det blir också som ett kvitto på att man gillar det jag gör. Kanske gör det att jag får lättare att sälja in nya böcker på förlagen. Vad vet jag. För det är skriva jag vill.
Så nu undrar jag om ni kanske kan tänka er att göra mig en tjänst, nämligen skriva vad ni tycker om mina böcker på internetbokhandlarnas sidor? Recensera. Jag skulle bli så glad. Jag skriver ju inte böcker som direkt recenseras i tidningarna. Jo, det händer och har hänt. Men skulle behöva er hjälp.
 
Så här är lite länkar:

mina böcker på adlibris
mina böcker på bokus

Nu ska ni får mina tankar om mina böcker

Vad är det som händer – från flicka till kvinna Kom ut 2004, handlar om vad som händer i kroppen och knoppen på en flicka när hon går från just flicka till kvinna. Den är slutsåld. Men den var så kul att göra. I ett halvår hade jag en gång i veckan samtal med 13-åriga tjejer på en skola. Vi pratade om att vara tjej, om det härliga som när brösten börjar växa, men också det sorgliga när man blir kallad för hora av någon i skolan och allt däremellan.

Yoga för kvinnor på Bokus Min första yogabok, kom ut 2008. För mig var det så viktigt att boken skulle innehålla många olika kvinnor och visa på hur vi kan använda yogan i våra liv. När jag gör mina böcker tänker jag alltid på att det ska finnas en mångfald, blonda, mörka, unga och äldre kvinnor, så att ingen ska känna sig utesluten. Alla ska få vara med. Ja, det finns en röd tråd i alla mina böcker. Jag skulle aldrig göra en bok med bara bilder på mig själv, fy fabian så tråkigt 😉

Yoga för livet Kom ut 2010 och är väl en mer nischad yogabok. Den riktar sig till kvinnor i 40års åldern. Den åldersgrupp jag nästa år tar klivet ur. Om att gilla sig själv och att yogan faktiskt är ett toppenredskap att hitta dit. Jag inspireras så av äldre kvinnor (Jag inspireras av alla åldrar) men lite särskilt av livserfarenhet.

Yoga erotica Kom ut 2011. Det är nog min vackraste bok och föddes när jag på nåt sätt fattade hur härlig yogan är för sexlivet. Den här boken gavs ut på ett litet förlag och hittade liksom inte ut på samma sätt som mina tidigare böcker. Men jag hoppas och tror att det är en långlivad bok.

Knip för bättre hälsa kom ut 2013. Det livsviktiga knipet. Det finns så mycket kraft i att vi riktar lite uppmärksamhet till våra underliv. Att knipa handlar inte bara om att få ett bättre sexliv, men det enkom kan vara en bra anledning att börja. Att knipa ger dig så mycket mer, förutom att det förebygger inkontinens, bäckenbottenuppluckring, hemorojder och livmoderframfall, så ger de oss plattare mage, mindre ryggont och en stoltare hållning. Med ett bra knip kan du gå in och ta ett rum. Aldrig nånsin huka rygg, kvinna. Ta plats!

(Jag har också gett ut lättlästa böckerna, som riktar sig till utvecklingsstörda människor: ”Kompisen” – handlar om vänskap och  ”Pommac &  P-piller” (1992) – man skulle kunna säga att det är en sexbok för utvecklingsstörda(1996))

Nästa år kommer boken Frisk & strålande hy på naturlig väg. Dessutom har jag skrivit ett kapitel i boken Hej klimakteriet. Och i oktober kommer en bok om året jag helst hade varit utan, som baseras på min blogg ut. Den boken har inget namn ännu. Ni får gärna ge mig ideer, ni har ju läst den här bloggen.

Nu ska jag redigera bloggen, lägga krut på den. Jag har åkt till landet med en lunta texter. Dagboksanteckningar från det mest omvälvande, omstörtande, ledsamma år jag någonsin varit med om. Nu ska det ner i en bok. Som terapi. Lätt ångest. Låter kanske konstigt men jag har nog förträngt vissa saker och det gör ont att läsa och kastas tillbaka till tiden då det hände. Bokslut skrev någon när jag la ut en bild på facebook. Ja, bokslut. Nu vänder vi bland, som kungen skulle säga.

 Så till nåt helt annat. Ibland händer det!

Bildtext: Jag, Tintin Anderzon och Cecilia Jackson. I veckan var jag på bokreleasen av Främlingsleguanen av Martina Montelius. Köp boken. Det är den bok jag läser nu. Så bra, så rolig, så underfundig och smart. Vilken jäkla bra romandebut. Hejaheja.

7 reaktioner på ”gör mig en tjänst”

  1. Det är Helt ok att be om hjälp.
    Jag är dessvärre dyslektiker och läser inte böcker men jag delar gärna ditt inlägg på min FB sida och hoppas flera vill hjälpa dig.
    Kram!

  2. Knipboken måste ju jag köpa. Inte för att jag har nåt att knipa runt just nu men resten är viktigt. Ser även fram emot hudenboken nu när man torkats ut pga olika medikamenter samt klimakterieboken. Keep up. /Ylva 🙂

  3. Håller på att läsa Yoga erotica…mannen fnyser och säger att jag borde testa mera och läsa mindre…Han har nog inte riktigt fattat än Ha ha! Sen ska jag med glädje skriva en recension. Så det så!

  4. Jag blir glad att läsa att du ska skriva bok om ditt (första) år med cancer. Jag hittade av en slump din blogg i våras och reagerade direkt över rubriktexten. Snabbt letade jag mig tillbaka till sommaren 2012 när du fått besked om cancern. Det kändes direkt som om jag läste en bok, nästan som en deckare "hur skulle det gå för Karin?" Dina så djupa och innerliga inlägg under hösten 2012 grep mig mycket och därför blir jag glad att du fått bokkontrakt. MÅNGA behöver läsa om din resa. Tack Karin för att du ger dig tid att informera oss alla.

  5. Karin, jag har följt din blogg ganska länge, långt före din sjukdom. Det som gjorde att jag från början fastnade för dig var, förutom vårt delade intresse för yoga, att jag såg dig med ett så starkt inre ljus. Det låter helt flummig när jag skriver det men utstrålning kanske är mer vedertaget uttryck. Hur som… det ljuset såg jag (upplevde i bloggen) genom hela din jobbiga tid. För mig är du en kvinna med ett starkt inre ljus. Det ljuset tror och önskar jag att din bok kommer att förmedla. Varmt lycka till med din bok! Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *