Hola!

Igår så tog jag porträtt till en bok som jag skrivit ett kapitel till. Den ska ges ut på BonnierFakta, på kvinnodagen. Jag är väldigt glad över att bli tillfrågad. En samling häftiga kvinnor. Bilden på mig togs inne på Bonnierhuset. Det legendariska på Sveavägen. Det är ett så vackert hus. Mäktigt.
Jag fixade i ordning mig, sminkade mig och tänkte till om en kortärmad tröjklänning. Med fin ringning i halsen.
Jag blev fotad och det gick bra.
Sen när jag kom hem upptäckte jag att jag glömt att lägga in bröstprotesen i min behå.
Jag har stått och poserat och lett in i kameran, och så är det helt insjunket på höger sida.
Hur kunde detta ske?
Det måste ju se skevt ut.
Men samtidigt kände jag.
Jaha.
Jättemärkligt.
Jag vet inte vad jag vill ha sagt med det.
Bara jättekonstigt. Första gången jag liksom glömmer och vid ett sånt tillfälle.Ni vet när man vill känna sig fin.
Eller så är det precis rätt. Som om jag själv omedvetet bestämt att det skulle vara så. I en bok till kvinnor, som ges ut på kvinnodagen nästa år. Jag har inte bara slängt min behå. Jag har slängt mitt bröst.
Kanske är det så, att det blir som det ska och det blir bra.
Kvinnlighet på mina villkor.
Nu ska jag ta itu med min packning och fixa det sista.
I eftermiddag åker jag till Barcelona med Cissi. Jag är så glad. Det är helt fantastiskt.
Hola!

0
0