vilken sommar

Vilken sommar. Så solig, så härlig. Dagarna bara går. Det är redan mitten av juli. Jag hinner inte med. Hinner ni med? Ska skriva bok, förbereda yogaretreat, men också ha semester och fixa med huset. Inte för att jag är så bra på just husfixandet. Det är ju mest min man som fixar till vår trädgård. Tänk, det har inte fixats här på många många år. Det är lite ”häcken växte kämpahög” över vår tomt. Vi köpte huset av en gammal man, men huset och kanske framförallt husets trädgård blommade för fullt för många år sedan. Lite som att återupptäcka ett paradis som legat i träda. Vi vet att vi har äppelträd och svartvinbärsbuskar, men så mycket mer vet vi inte, vi är ju två ”stadsungar” som inte ens har körkort, för oss är det som ett enda äventyr. En dag tänker vi att vi ska fixa ett trädgårdsland, men det blir inte den här sommaren. Jag vill odla mangold, grönkål, ja gröna grejer, som jag kan ha i min dagliga gröna drink.

Gröna drinken innehåller: Tre nävar spenat, tre stjälkar selleri, tre-fyra blad Romansallad och en hel gurka. Ingefära och en pressad citron.

Så här kommer lite bilder från en fixarhelg.

 Min man tyckte inte riktigt att jag passade in på Görla sopstation i min klänning och med en liten svart pudel i handen.  Jag är nog benägen att hålla med. Kände mig lite larvig faktiskt. Och inte ens tjusig, osminkad. Men se vad långt håret blivit, måste ha diadem.

Vi har haft rörmokare här, så nu har vi diskmaskin, vilket känns så lyxigt.

 I helgen var det loppis runt hörnet där vi bor, men hittade inget. Är på jakt efter trädgårdsmöbler och en hammock, men det finns aldrig på några loppisar. Om jag är smart köper jag möbler på trädgårdsrean i augusti.

Fick mammas gamla Foppa-tofflor. Ganska sköna, men så var det en tjej som skrev till mig på Instagram att det är miljögifter i dem. Och jag som gått i flipflop större delen av mitt vuxna liv. Alldeles särskilt har jag haft mina Havaianas i varma länder. Och varm plast kan ju inte vara det mest hälsosamma. Är det någon som vet hur det är med yogamattorna? Vilka är bra, mindre bra och vilka är rent ut sagt skit? Jag vill ha alla tips jag kan få. Skicka länkar.

5 reaktioner på ”vilken sommar”

  1. Finaste Karin den drinken skriver jag upp! Du är en kanontjej som ger såna bra råd…Jag ska till Gotland och meditera i sanden, längtar!!! Brukar du meditera med ett mantra ord? kram med kraft och styrka

    1. Tack gulligaste du. Jag gör min yoga, det är min meditation i rörelse. Eter varje yogapass gör jag som en litens stund när jag tackar för en massa saker. det är min egen hemmasnickrade meditation. Men jag funderar på att börja meditera mera. Det är härligt att göra japameditation, då sjunger man ett mantra omochomigen. Det gillar jag väldigt, samtidigt som man har ett radband i handen.Kram och värme tebaks till dig

  2. Hej! Det läskiga är ju att tydligen innehåller många yogamattor pvc har jag läst. Mandukas mattor innehåller öko certifierad pvc, så de innehåller tydligen inga skadliga ämnen, men det låter ju ändå inte riktigt bra, de är ju inte nedbrytbara. Men nu har jag beställt Mandukas ekomatta, får se om den är bra, kanske den inte är riktigt lika slitstark som en del pvc-mattor.

    Helena

  3. Eller också kan man träna utan matta 🙂 Ett skönt trägolv är oslagbart i mina ögon. Jag tror att det var Foppatofflorna som var behandlade med något ämne för att man inte skulle lukta svett om fötterna som gjorde att man varnade för dem när de kom, kanske är det annorlunda nu med produktionen? När det gäller flipflops har jag aldrig hört att de skulle vara behandlade på samma sätt. Jag älskar också gröna drinkar! Oslagbar start på morgonen. Kram du fina!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *