vilken sommar

Vilken sommar. Så solig, så härlig. Dagarna bara går. Det är redan mitten av juli. Jag hinner inte med. Hinner ni med? Ska skriva bok, förbereda yogaretreat, men också ha semester och fixa med huset. Inte för att jag är så bra på just husfixandet. Det är ju mest min man som fixar till vår trädgård. Tänk, det har inte fixats här på många många år. Det är lite ”häcken växte kämpahög” över vår tomt. Vi köpte huset av en gammal man, men huset och kanske framförallt husets trädgård blommade för fullt för många år sedan. Lite som att återupptäcka ett paradis som legat i träda. Vi vet att vi har äppelträd och svartvinbärsbuskar, men så mycket mer vet vi inte, vi är ju två ”stadsungar” som inte ens har körkort, för oss är det som ett enda äventyr. En dag tänker vi att vi ska fixa ett trädgårdsland, men det blir inte den här sommaren. Jag vill odla mangold, grönkål, ja gröna grejer, som jag kan ha i min dagliga gröna drink.

Gröna drinken innehåller: Tre nävar spenat, tre stjälkar selleri, tre-fyra blad Romansallad och en hel gurka. Ingefära och en pressad citron.

Så här kommer lite bilder från en fixarhelg.

 Min man tyckte inte riktigt att jag passade in på Görla sopstation i min klänning och med en liten svart pudel i handen.  Jag är nog benägen att hålla med. Kände mig lite larvig faktiskt. Och inte ens tjusig, osminkad. Men se vad långt håret blivit, måste ha diadem.

Vi har haft rörmokare här, så nu har vi diskmaskin, vilket känns så lyxigt.

 I helgen var det loppis runt hörnet där vi bor, men hittade inget. Är på jakt efter trädgårdsmöbler och en hammock, men det finns aldrig på några loppisar. Om jag är smart köper jag möbler på trädgårdsrean i augusti.

Fick mammas gamla Foppa-tofflor. Ganska sköna, men så var det en tjej som skrev till mig på Instagram att det är miljögifter i dem. Och jag som gått i flipflop större delen av mitt vuxna liv. Alldeles särskilt har jag haft mina Havaianas i varma länder. Och varm plast kan ju inte vara det mest hälsosamma. Är det någon som vet hur det är med yogamattorna? Vilka är bra, mindre bra och vilka är rent ut sagt skit? Jag vill ha alla tips jag kan få. Skicka länkar.