jag har fått hypnos

oj, oj jag är inne i en positivitetsspiral. Bara att hänga på och njuta. På bara några timmar har det hänt så mycket. Jag fortsätter med min akupunktur och går till naprapaten. Jag kommer att vara tvungen att ta ett lån för att få ihop till det här, men jag märker att det blir bättre. Jag mår bättre. Det känns som att hjärtpumpen börjar bli bättre och bättre.

Idag var jag hos en gammal kompis, Ludde kallar jag henne, men hon heter Inger Lundmark.

Under åren som vi inte setts har hon jobbat massor med år som dramapedagog och utbildats sig till hypnosterapeut och om ett halvår är hon legitimerad psykoterapeut.
Hon mejlade mig och sa att hon ville hjälpa mig. Oj, oj oj, ibland behöver man verkligen hjälp att ändra sina tankar. Hitta nycklarna, en guidning att hitta rätt när man liksom kommit vilse i sitt eget system. Vilse i kroppen. Fånga upp det positiva och glada och förhoppningen om många år i livet. Våga se framåt och inte bara ha den där tunga rustningen som om jag ska ut i krig på mig. Jag kan släppa det gamla. Bara andas ut allt det där. Jag tog av mig Fuck cancer-armbandet hos Ludde. Jag har det som erfarenhet, men nu börjar nytt.
Jag måste våga lita på det.
Och som en skänk från ovan, att jag är på väg var också att jag idag fick en tid 11/6 att ta bort port-a-carten. När den ryker så ryker en stor del av det som förknippas med cancer i min kropp. Vanligtvis är det 1,5 års väntetid på Karolinska för att ta bort den. Men min underbara onkolog hade skickat den till Narva kirurgcenter och när jag ringde dit hade de precis fått in ett återbud. Jag började faktiskt gråta, så glad blev jag. En sommar utan port-a-carten. Tack du där uppe, nu börjar du bli snäll mot mig igen.

Jag vet att ni kan tycka det låter flummigt. Men den här hypnosen kickade igång mig totalt. Ludde har sådan sprakande energi och kanske också för att hon känner mig som 17-18-åring, kunde hon också hitta det som gör mig glad.
Och det är inte som en krigare jag ska ta mig an det här. Jag behövde bara utforska mitt inre och hitta längtan efter glädje. Våga längta och liksom våga leka och dansa. DANSA.
Dansa runt i min kropp och bjuda alla mina organ till dans. För det är faktiskt inte konstigt att mitt hjärta är helt trött, som det jobbat och förmodligen alldeles drogat av alla mediciner. Jag tror nog att jag kommer att göra hjärtläkarna paffa. Jag och mitt hjärta. Jag och min kropp kommer att göra vetenskapen paffa. För här ska vi dansa oss friska, vi ska bara börja samspela.
Allt spelades in och nu har jag 34 minuter som jag kan lyssna på varje dag och liksom väcka mina inre organ. Se dom. Tacka dem för det jobb de gjort. Hjälpa dem, heja på dem. Här är Luddes hemsida. Man blir inte hypnotiserad så där som på film. Man är som i djup vila, ni vet när man hamnar där i gränslandet i savasana. När man gjort sin yoga och ligger sina tio minuter för att hämta tillbaka sig. Helt fantastiskt! Ludde säljer också så fina dvder som kan hjälpa en att somna, komma till ro, lära sig gränsa, boosta självkänslan. Ja, allt det där vi alla behöver då och då.

Och det var så fint att komma in i Luddes lokal på Grindsgatan för jag har varit där så många, många gånger förr. Ända från jag var 22 år till jag var 42 år gick jag ganska regelbundet hos en homeopat Bo Ohlander. Han jobbar inte längre, men han har verkligen hjälpt mig genom åren. Han hade den lokalen när han var verksam. Det var så fint att vara där igen, men nu hos Ludde.

1 reaktion på ”jag har fått hypnos”

  1. Jag blir så glad av dina ord! Du inspirerar mig. Jag är också bröstcancertjej och kämpar just med behandling. Jag tror på att du väljer rätt! Du kommer att dansa dig friskt 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *