bada bastu

Vet inte om det var mardrömmar jag hade inatt, eller jo. Jag längtar väldigt efter att bada bastu, men vet inte riktigt om jag känner mig redo att visa upp min kropp i en bastu än. Ni vet bland människor som jag inte känner. Visa upp min skeva kropp. Vet inte om jag orkar med ögonen som kommer att granska min kropp. Kanske nån kommentar, inte vet jag vad jag tror skulle hända om jag gick till ett badhus för att bada bastu NAKEN.
Att folk ska peka och skratta och titta på ”enbröstade damen”.
Som om hela jag var en cirkus.
Men jag längtar så mycket att jag funderar på hur jag ska få ihop pengar för att kunna köpa mig en bastu till landet. Äntligen hemma, eller Arga snickaren, eller kanske Sofias änglar, hallå. Känner ni er kanske sugna på att fixa en fin bastu på vårt land?

Jag drömde i alla fall att jag i natt var på Centralbadet, eller var det Sturebadet och bastade. Och att jag liksom stod ut med att folk tittade på mig. Och när jag bastat ett tag det dök det upp en annan bröstcancersyster, bc-syster som vi kallar varandra. Fast hon hade tagit bort sitt vänsterbröst. Så satt vi där i bastun och det konstiga var att vi blev i majoritet.
Som att vi var norm.
Är det det som kallar att ta tillbaka makten?

Idag var en bra dag, efter en bra och härlig helg på landet.
Två timmars yoga hos Charlotte på Ashtangayogan på Odengatan.

För att sedan vara första fotodagen för min och Annelis nya bok. Den som ska komma ut i början av nästa år. Gick så lekande lätt och det var så kul. Värsta bästa modellen hade vi. Men jag och Anneli hade också förberett ganska bra. Vi visste precis vilka bilder som skulle tas. Kul, nu är vi igång. Snart får ni reda på vad boken ska handla om.

 Och efteråt blev det en grön drink på Eat, den braiga ekologiska affären på Tegnergatan. Haha kolla mig och Anneli. Vi har blivit så synkade, jeans, ballerinaskor och gröna, GRÖNA jackor.