bada bastu

Vet inte om det var mardrömmar jag hade inatt, eller jo. Jag längtar väldigt efter att bada bastu, men vet inte riktigt om jag känner mig redo att visa upp min kropp i en bastu än. Ni vet bland människor som jag inte känner. Visa upp min skeva kropp. Vet inte om jag orkar med ögonen som kommer att granska min kropp. Kanske nån kommentar, inte vet jag vad jag tror skulle hända om jag gick till ett badhus för att bada bastu NAKEN.
Att folk ska peka och skratta och titta på ”enbröstade damen”.
Som om hela jag var en cirkus.
Men jag längtar så mycket att jag funderar på hur jag ska få ihop pengar för att kunna köpa mig en bastu till landet. Äntligen hemma, eller Arga snickaren, eller kanske Sofias änglar, hallå. Känner ni er kanske sugna på att fixa en fin bastu på vårt land?

Jag drömde i alla fall att jag i natt var på Centralbadet, eller var det Sturebadet och bastade. Och att jag liksom stod ut med att folk tittade på mig. Och när jag bastat ett tag det dök det upp en annan bröstcancersyster, bc-syster som vi kallar varandra. Fast hon hade tagit bort sitt vänsterbröst. Så satt vi där i bastun och det konstiga var att vi blev i majoritet.
Som att vi var norm.
Är det det som kallar att ta tillbaka makten?

Idag var en bra dag, efter en bra och härlig helg på landet.
Två timmars yoga hos Charlotte på Ashtangayogan på Odengatan.

För att sedan vara första fotodagen för min och Annelis nya bok. Den som ska komma ut i början av nästa år. Gick så lekande lätt och det var så kul. Värsta bästa modellen hade vi. Men jag och Anneli hade också förberett ganska bra. Vi visste precis vilka bilder som skulle tas. Kul, nu är vi igång. Snart får ni reda på vad boken ska handla om.

 Och efteråt blev det en grön drink på Eat, den braiga ekologiska affären på Tegnergatan. Haha kolla mig och Anneli. Vi har blivit så synkade, jeans, ballerinaskor och gröna, GRÖNA jackor.

7 reaktioner på ”bada bastu”

  1. Hej Karin, jag har precis kommit hem från Sanna Ehdins föreläsning om den självläkande människan. När jag satt mig ned kom du in och det kändes precis som jag kände dig (du vet när man precis är på väg att säga "hej Karin!") och jag blev så glad att du var där – och såg så frisk och fin ut. Och så insåg jag att jag var där tack vare att jag läste om evenemanget här på din blogg, så tack för tipset;) Hade velat hälsa på dig och berätta hur mycket du inspirerat – och inspirerar mig. När jag postat detta ska jag fortsätta med att göra färdigt mitt yogapass som jag ska hålla på mitt jobb för första gången på onsdag morgon. Dina böcker och dina ord och bilder har varit till stor inspiration för mig på min resa med yogan, som fortsätter, och fortsätter… Tack för det! En massa ljus och energi till dig på vägen mot återhämtning, tillfrisknande och helhet! Kram från Eva

    1. Tack snälla du! Eva, du får hälsa nästa gång! Visst är hon härligt speciell Sanna. Jag är kompis med henne på facebook, och läser hennes blogginlägg. De är alltid så intressanta. Lycka till med yogapasset, klart det kommer gå bra. Kram Karin

  2. Var förra veckan på allmänt bad, mitt högra bröst är mycket mindre efter 2 operationer o bröstvårtan sitter helt fel o syns knappast! 2 flickor ca 10 år stirrade länge å jag låtsades inte märka men efteråt tänkte jag att såklart jag skulle gått fram till dem o Vänligt sagt att jag förstår att dom undrar
    o enkelt o klart berätta men frågan blir ju om jag hade klarat det utan att falla i gråt! Vuxna förstår o bryr sej ej! Tack för allt du delar! M

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *