Anti Cancer

Om man får råda andra, så har jag ett råd. Läs boken AntiCancer – ett nytt sätt att leva. Här köper du den. Du kanske tänker, men jag har ju inte cancer, jag behöver den inte. Men, alla bär vi på cancerceller i våra kroppar, men alla kommer inte att få cancer. Men vågar man chansa?
Den här boken kan bli ett startskott för dig att förädla ditt liv, göra de förändringar du kanske går och fnular på men inte riktigt kommit dig för att ta itu med. Vi måste ta cancer på allvar och vi måste se om vårt sätt att leva för det är inte bra. Vi lever ganska farligt på många sätt och vis. Vi behöver se om vårt hus. Ta hand om oss själva och ta hand om vår värld.
I boken finns en massa forskning bland annat om hur viktig maten är när man har cancer. Annars också så klart, det är ju det som är hela poängen. Och tankar om mat överhuvudtaget. Mina tankar om att skapa en matrevolution känns ännu mer aktuell efter att ha läst den här boken.
Du får råd, tips om hur man kan tänka när det kommer till cancer. David Servan-Schreiber är läkare i grunden och fick själv hjärntumör, två gånger till och med. I boken finns en massa forskning, för det finns forskning på olika sorters mat bland annat. Han förspråkar den vanliga cancervården men eftersöker det komplementära. Det vi kan göra själva också. För att få bättre resultat av skolmedicinen.
Måste säga att det hittills är det bästa jag läst när det kommer till att läka cancer.
Jag ska ge den till min onkolog. TYvärr är det ju så att läkare inte får lära sig vad maten kan ha för inverkan och påverkan i sina studier. Och jag vet inte hur många läkare jag träffat som säger: Nämen, lev på och ät precis som vanligt under cellgifter och strålning. Det är ju en väldigt tråkig inställning, eftersom jag faktiskt vet att man kan må bättre och få bättre resultat i sin cancerbehandling om man lägger om kosten och om man tänker på träning framförallt. För jag tror att det är bättre att läkarna säger; Ta bort sockret och vetemjöl och ät mindre kött, i alla fall under perioden som de behandlas. För det är nämligen bevisat att det INTE är bra med vare sig vetemjöl, socker eller kött när man är cancersjuk. Om man nu absolut ska äta kött, se till att den är ekologisk. Ja, ni kommer att förstå när ni läser Anti Cancer. Och framförallt ni kommer att må så mycket bättre när ni lagt om kosten.
Till exempel kan socker hämma cellgifterna och det är verkligen INTE vad man vill. Och skippar man vetemjölet, så är man inte lika sugen på socker. Det hänger ihop på något sätt.
Jag skulle gärna göra en AntiCancer fast på svenska.
Jag läste boken nu när jag var på Lanzarote och faktum är att jag instinktivt levt som man ”ska”. Jag tänkte återkomma lite i ämnet anticancer, liksom plocka ut godbitarna ur boken. Men nu måste jag förbereda ett föredrag som jag ska hålla på fredag och jag har inte skrivit det än. Allt är i huvudet och nu ska det ner på pappret. Är lite nervös faktiskt och stressad. Ingen bra kombination.