apoteket gjorde fel

Jag måste berätta en grej. Jag har inte riktigt orkat ta in det.
Men jag tar ju Iscadorsprutor tre gånger i veckan. Har gjort det sedan jag var på Vidarkliniken. Det ska höja imunförsvaret och om sanningen ska fram så mår jag bättre och känner mig starkare. Iscador hämtar man ut på apoteket. Vilket jag gjorde på apoteket i Järna. Jag tittade inte på förpackningen, förlitade mig så klart på att apoteket gett mig rätt paket. Det stod Iscador och därför antog jag att det var rätt. Jag började ta mina sprutor, men två gånger fick jag ont i magen där jag tagit sprutan. Det blev rött och svullet. Och på ett ställe har jag fortfarande fast det är två veckor sedan jag tog den sprutan, en liten bula inne i magen. Jag fick också lite influensakänsla och kände mig inte bra. Ringde till min doktor på Vidarkliniken och när jag gör det, ser jag att jag fått fel doseringen. På apoteket har man gett mig en högre doseringen än vad min doktor skrivit ut. Jag fick avbryta min behandling och göra ett stopp.
Vanligtvis tar man det i fyra veckor, sedan gör man en veckas uppehåll. Jag hade räknat in att jag skulle kunna göra en resa utomlands utan att behöva ta med mig sprutor, men det kan jag alltså inte nu. Eftersom jag fick göra uppehållet tidigare på grund av att jag mådde så dåligt.
Tänk om det hade varit ett farligt preparat som man gett mig för hög dosering av. När en sån här grej händer, upptäcker jag att jag blir nästan som förlamad.
Nåt i mig gör att jag vill inte vara obekväm.
Men egentligen vill jag bara skrika och bli uppriktigt förbannad.
Apoteket kom med två nya paket med rätt dosering. Det visade sig att jag till och med skulle ha ännu lägre dosering än vad min doktor skrivit ut.
Vad hade du gjort?
Jag lärde mig i alla fall en läxa. Att alltid läsa på förpackningen och jämföra det med receptet. Men samtidigt måste jag säga, en del recept kan man ju inte ens läsa vad det står för att läkaren skrivit så otydligt.
Så lova mig att ni också gör det hädanefter alltså kollar att det stämmer med läkemedlet som läkaren skrivit ut och förpackningen du hämtat ut på apoteket. Jag vet att alla kan göra fel, men vissa fel kan bli väldigt olyckliga.

 Måste ta lite nya bilder. Jag har så mycket mer hår nu.

Jag har börjat boka in lite jobb, känns så himla kul. Jag längtar efter att jobba, efter att hålla i klasser och att hålla föredrag och workshops. Så håll utkik på min hemsida Yogavita. Kommer att fylla på information allt eftersom. Eller gå med i Yogavitagruppen på facebook. Yogavita är numera, eller som den var från början en ambulerande yogastudio, som tar mig dit jag blir kallad.

Och nu är det klart, det blir ett härligt Yogaretreat på Björkö i sommar. Och det passar dig som är nybörjare till du som är mer van och gör Ashtangayoga mer regelbundet.

Du har väl sett att det blir Knipworkshop i Stocksund 28/4. Och 19-21/4 kan du hitta mig på Sans och Balans i Viken, där jag ska hålla yogakurs. Info kommer snart.