Det superviktiga knipet

 Lotta Brome pryder en hel vägg på Sveriges Radiohuset. Hon måste vara radiodrottningen numero uno.

Så, då har jag varit och pratat Knip på P4 Extra med Lotta Brome och gett småkissandet ett ansikte. Jag är väldigt glad för det stora intresset för Knip-boken. Och det är också väldigt kul att bli intervjuad, men småläskigt. Man blir nervös. Mest är jag nervös för att jag inte ska få fram allt jag vill få fram. Och innan är jag ofta rädd att jag ska bli så där blyg att det enda man tänker på är hur man låter och ser ut, att det helt knyter sig och inget bra kommer ut ur munnen. Men jag hoppas jag fick med det mesta.

Man kan skoja bort det här med att knipa, hur viktigt det faktiskt är. Men enligt en undersökning, som gjorts så visar det sig att Förlossningsskador ökar. Jag är inte den som vill lägga allt ansvar på kvinnorna. Vi har så det räcker. Men jag tror att en kvinna som gjorde sin bäckenbottenträning innan hon blev gravid, och sen kniper under sin graviditet kommer att ha en ”relation” till sitt kön. Hon lär sig att veta när hon ska knipa och när hon ska slappna av i underlivet. Det kan underlätta förlossningen, men framförallt är det bra för återhämtningen efter graviditet och förlossning blir bättre. Jag har gjort dvdserien Yoga Liv och som det just nu är bra pris på Cdon. I alla mina yogadvder tar jag upp knipet som något viktigt. Men alldeles särskilt i de tre som riktar sig till den gravida kvinnan.

Här hittar du Gravidyoga

och här hittar du Förlossningsförberedande yoga

och det är som sagt superviktigt att knipa efter graviditet och förlossning. Här hittar du mammayoga

1 reaktion på ”Det superviktiga knipet”

  1. Bra att du tjatar på oss.
    Din jättefina knip-bok landade i min post idag. Jag går och lägger mig tidigt idag så jag hinner läsa mycket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *