lyckokaka

”Your ability to communicate with others will be a valuable asset.” Det var innehållet i min fortune cookie. Jag ska ta till mig det rådet.

Vaknade sent här på landet. Klockan är långt över åtta. Men det är så tyst och mörkt och lagom svalt. Hela huset sover. Till och med Pino ligger och drar sig. Vi ska avsluta året här och påbörja det nya. Jag skulle kunna tänka mig att faktiskt sova klockan 12 på natten, mest för att på nåt sätt verkligen instifta lugn och ro i mitt liv.

Ett nyår firade jag med min kompis Tintin. Vi skrev ner på lappar vad vi ville sluta med, bli av med och brände lapparna i min kakelugn. Som en ceremoni, verkligen kände hur vi menade vad vi önskade. På riktigt. Och sen när vi var på gatan och på väg till festen kastade vi våra lappar med önskningar upp i luften. Ungefär nåt sånt vill jag göra i år. Jag vill bränna det gamla och ”lufta” det nya. Ge det vingar, se till att det sker.

Jag ber att få återkomma med mitt nyårsbrev eller vad man skulle kunna kalla det. Jag hoppas ni får en skön och lat söndag. Nu ska jag yoga.

3 reaktioner på ”lyckokaka”

  1. Så passande innehåll i kakan!
    Och bra idé att verkligen bränna sina gamla ovanor och ge vingar till nya idéer.

  2. Vilken underbar ceremoni med att bränna lapparna i kakelugnen. Det ska jag göra i början på året, så fort vi har fått tillstånd att elda i vår öppna spis.
    Varje år brukar jag skriva ner de saker jag vill tänka på, ändra på, utveckla mer, sidor jag vill jobba bort, etc. Sedan tittar jag på det i slutet av året för att se hur allt har gått. Det känns så fint att summera allt, som att man tar till vara på livet på något sätt …
    Önskar dig ett riktigt gott nytt år,
    Kram Lina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *