jag är världens bästa…

Det är väl så det är, när det gör som mest ont, antingen kroppsligt eller själsligt så plockar man kanske fram det allra sista man har. Den där inneboende styrkan, den som krossar det mesta.
Som vid Miras förlossning.
Det var en helvetisk lång och skitjobbig förlossning i februari 1992.
Hon föddes på ABC, som var en alterantivklinik. Jag hade bestämt att inte ha någon smärtlindring, men inte trodde jag att förlossningen skulle ta ett dygn och att krystvärkarna skulle pågå i fyra timmar.
I efterhand fick jag reda på att barnmorskorna, ja, jag hann med fyra stycken under min förlossning, pratat sinsemellan att de skulle skicka upp mig till vanliga bb, eftersom den drog ut så väldigt på tiden min förlossning.
De var lite oroliga för mig.
Men bebisens hjärtljud var stark och pickade på.
Den lilla foten sparkade hårt så det syntes på min mage.
Något vände i mig.
En urkraft, från ingenstans, eller från någonstans där djupt inne i mig vällde fram.
Och jag ställde mig upp, naken, på tå och trampade med fötterna upp och ned i luften, som när man trampar vatten och sa: Jag är världens bästa barnaföderska, världens bästa barnaföderska.
I morgon ska jag göra samma sak.
Jag slutar inte vara kvinna, eller Karin för att ett av mina vackra bröst ryker.
Kanske måste jag förlora ett för att komma åt min innersta styrka.
Det är orättvist, ja, det är det.
Men, HA, jag är världens bästa kvinna.
Jag är vacker.
Jag är häftig.
Jag är stark som ett lejon.
Jag ska klara det här och jag ska klara det med era hejarop som ett mantra.
Nu loggar jag nog ut ett par dagar.
Har inte fått min operationstid ännu, får den i eftermiddag.
Men tänk på mig.
Skänk era varmaste tankar.
Jag ska bli frisk nu.
Skära bort det sjuka.
Jag är en amazonkvinna.
En krigarprinsessa.
Ja, ni kan väl sagan, eller sanningen om amazonkvinnorna?
De tuffa kvinnorna som skar bort sitt ena bröst för att kunna bära fler pilbågar.
I morgon eftermiddag är jag en av dem.

28 reaktioner på ”jag är världens bästa…”

 1. Hej du starka amazonkvinna. Skänker dig tanke och kraft i det du behöver. Tack för att just du finns. Tror inte att man behöver känna alla för att utrrycka sig så men att käna med går finfint.
  Må så gott du kan
  Annika

 2. That´s the spirit!
  Och du – det kommer att gå bra, du är i goda händer och du har de allra bästa förutsättningarna. Tänker på dig!

 3. Ja precis så! Så tänker jag mig dig, krigaren i dig finns där! Jag är med dig i tanken. Just nu när månförmörkelsen skickat extra energier över Atlanten och jorden. Stor och innerlig kram!

 4. Ett stort leende sprider sig i mitt ansikte under tiden jag läser ditt inlägg. Jajamensan, du är en riktig krigare du. Vi är många som kommer att tänk på dig och de dina lite extra i morgon. Kämpa på!!
  Kram/Annelie

 5. Det är klart att det vänder nu – det onda lämnar och ger plats åt det friska. Du är stark och vacker. Och vi är många som är med dig i tanken.
  Värme & kärlek från oss tigerkvinnor emellan.
  Kram

 6. Önskar dig mycket kraft och jävlaranamma. Imorgon trycker jag både tummar o tår, så att allt ska gå bra. Amazonerna var starka kvinnor…………..

  Kram från mig/Evelin

 7. Visst är du en krigare. Så blir du också opererad på Tors dag.
  The best!
  Skickar alla min värme till dig i morgon. Vet ju så väl vad du går igenom.
  <3

 8. Heja dig…visst är du en amazonkvinna, redan du har den sanna krigaren kommit fram i dig, tänk vad du med tankens kraft kan åstadkomma, det oändliga och mest fantastiska. Inget kan få dig på fall nu LYCKA TILL imorgon Kramar/Maggan

 9. Mina största och varmaste kramar. Nu ska du kurera dig och bli frisk frisk frisk…Vackert ord om man är sjuk..Det är det viktigaste. Att bli frisk. Tänk när du är tillbaka på ert fina lantställe med de du tycker om och allt är över. När du är frisk igen.
  Nu ska du ta hand om dig och låta andra ta hand om dig och återvända till bloggen när kraft och vilja till det finns. Då finns vi här och är så glada för att du är PÅVÄG att bli helt frisk! Oaw, lycka.

  Kram och styrka till dig Karin från Annika

 10. Åh Karin, du är världens bästa, mesta och starkaste kvinna! Tack för att du finns, för att du delar det här med oss och för att du inspirerar mig att vara stark i mina utmaningar! Imorgon är mina tankar hos dig.
  Kram

 11. Jag tänker på dig du starka, härliga människa! TACK för allt du skriver och ger, du är fantastisk! Snart är du på Björkö igen där jag hoppas att jag någongång kommer att få yoga med dig.

  Varmaste styrkekramar till dig!
  Hanna

 12. Tänker på dej hela dagen och vet att du kommer klara detta jättebra. Du är född till en kämpe och har ett fantastiskt skyddsnät det är allt som behövs!! kramar cissi på Limhamn

 13. lena attling

  Mina tankar är hos dig idag fina Karin.

  Love Peace & Understanding

  Puss & kram
  Lena

 14. Jag har tänkt på dig idag, många gånger. Hoppas det gått bra och att du snart får komma hem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *