Yogabokstrenden

Jag ser en trend bland oss som skriver om yoga. Vilken yogaställning vi väljer att visa oss i. Av erfarenhet vet jag att man inte kan ha en för svår, tuff eller alltför utmanande bild på omslaget för det kan verka skrämmande och istället göra folk rädda för yoga. Och det är ju det sista man vill. Så då får man välja en ställning som inte känns för svår, en ställning som läsaren kan känna sig någorlunda bekväm med. Länge var skräddarställningen, lotusställningen den ledande yogaställningen när det kommer till omslagsbild på en bok eller i ett reportage. Den har nu bytts ut till… tada:

Här omslaget på Malin Berghagens fina bok Yoga med Malin. Så sinnlig, så kvinnlig, precis som Malin. Det är Katarina di Leva som tagit de underbara bilderna. Man förstår att de känner varandra de här kvinnorna. Katarina har verkligen tolkat Malin. Jag har aldrig träffat Malin, men ser fram emot den dagen vi ska ses. Vi har mejlat varandra. Jag tror hon är lika klok och snäll, som hon är vacker. Boken är fantastiskt fin, som en yogakaramell. Man blir sugen på att yoga, att börja yoga och att ägna sitt liv åt yogan. Man vill bli Malin 😉 Helt klart. Boken kom ut i våras, och när jag var på Akademibokhandeln i helgen så låg den etta på deras topplista. Det är stort!

Och jag ska ju inte vara sämre än att jag följer trenden… I somras tog vi en massa bilder till min bok som jag hoppas så på. Fotografen Anneli Hildonen som plåtat mina tre tidigare yogaböcker och också Knip-boken som kommer ut i början av nästa år. Anneli följer mig i min resa ut och ur bröstcancern, så klart ska boken också innehålla yoga. Yogan har ju varit min livlina genom det här och är fortfarande. Jag är ju ingalunda klar även om det känns stort att ha klarat av cellgiftsbehandlingen. 
Men trendställningen numero uno är ju en fantastisk ställning för höfterna och blodgenomströmningen i hela underlivet. När det känns tufft i kroppen kan jag gärna börja med den här och luta mig framåt, ligga så en liten stund för att sedan svitcha ben och göra den igen. 

Den här boken ser jag fram emot. Det är en kollega och kompis till mig Magdalena Mecweld som skrivit boken Vila dig i form med Yinyoga. Har aldrig yinyogat för Magdalena, men ser fram emot att göra det. Boken kommer ut i dagarna. Det är Stellan Herner som plåtat boken. Jag har inte läst boken, men sett ett axplock på nätet. Den ser också fantastiskt fin ut och så vet jag att Magdalena är en bra och seriös skribent och framförallt är hon en gullig vän.
Titta här på Magdalenas vackra författarporträtt, också hon i kanske den mest trendiga yogaboksställningen för tillfället.

3 reaktioner på ”Yogabokstrenden”

  1. Tänk, så där har jag alltid suttit. Och har aldrig yogat i hela mitt liv. 🙂

    Kram Mia

  2. Jag blir full i skratt när du skriver att man "vill bli Malin". Det är så jag känner för dig. Jag vill blir Karin ;). Det var tack vare din bok som jag kom in på yogan från första början, för ett par år sedan. Jag önskar dig lycka till på din fantastiska resa (även om den naturligtvis för med sig även sådant som inte alltid är så kul)och jag vet att du kommer att gå starkare ur den. Sköt om dig!

    Kramar
    Marie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *