snillen spekulerar

Vaknade tidigt, tidigt. Har druckit mitt citronvatten och tagit min probiotika. Tänt ljus i köket, så när Ray vaknar är det nästan julkänsla.

Jag är ingen expert, men jag har länge haft en orokänsla för vårt vatten. Så för ett tag sedan tog jag itu med det problemet och köpte den här

En vattenrenare. Nu känner jag nästan att jag borde bli återförsäljare. När vi nu dricker vatten härhemma så är vattnet renat. Det finns en kran för det renade vattnet och när det är dags att diska så stängs den kranen  av så vi kan diska i orenat vatten.
För hur är vårt kommunala vatten? 
Jag undrar om det verkligen går att rena allt som sprids i vårt vatten, som sedan blir vårt dricksvatten. Renas verkligen vattnet ordentligt? Hur renar man, genom att tillföra ännu mera kemikalier? Jag tänker på att vi faktiskt på ett sätt dricker vårt kiss och vad kissar inte människor ut? Hormoner, p-pillerrester, antidepressiva tabletter, sömntabletter, knark och tänk jag som kissar ut mina cellgifter. Det åker iväg och ”renas”, men kan det verkligen renas helt och hållet?  
Tänk på det som hände i Östersund.
vattenkatastrofen i Östersund. Jag bara undrar hur kunde det hända?
Jag spekulerar. Eller snarare hobbyspekulerar. Jag har inga som helst belägg, mer en känsla och vid det här laget vet ni att jag låter mig ofta gå på den. För den har också lett mig rätt. Om jag inte hade  följt min känsla, min intuitiva känsla, så hade jag förmodligen dragit längre med den här cancern. Min cancer är hormonell. Och tyvärr finns det numera uppgifter som säger att den hormonella cancern ökar, bröstcancer och testikelcancer. Jag äter inga hormoner. Åt inte p-piller i min ungdom för det funkade aldrig på mig. Men ändå min cancer är hormonell.
Tänk om det är så att jag fått i mig en massa hormoner som inte varit bra för mig via vattnet? Tänk om det skulle vara så?
Det här mejlet fick jag från han jag köpte vattenrenaren av:
” jag förstår din oro vad det gäller hormonrester i
vattnet. Till och med miljöchefen i Sthlms läns landsting(även professor i miljömedicin) ville inte låta
sina barn dricka det kommunala dricksvattnet, eftersomde fick i sig så stora mängder hormoner (och en
massa andra miljögifter).Medicinrester såsom hormoner, och även andra
hormonstörande ämnen som fenoler (bisfenol etc), liksom
tungmetallersom koppar tas ju effektivt bort med
microspiralfilter. Jag bifogar en testsammanställning. Det är viktigt att få
resultatfrån verklig användning av ett filter och där har
vi varit framgångsrika. Testerna är gjorda med det filter som finns i G1, 2
etc.Vanliga kolfilter är inte tillräckligt effektiva i
detta sammanhang så även på landet så rekommenderar jag någon typ
avmicrospiralfilter. De finns exempelvis för kannor
också.”
Om det ovan stämmer, så är det en katastrof.
Vad tänker ni?

Här kan ni beställa samma som jag, kolla upp vad ni har för vatten bara. De vet vilken vattenrenare du behöver, om du bor i Stockholm, eller bart nånstans: Naturlig vattenrening

7 reaktioner på ”snillen spekulerar”

 1. Jag tänker att det verkligen är värt att tänka på.
  Vad är det för en renare du har? Är det en sån där UV strålare eller är den baserad på kol?

  Undrar Malin

 2. Har också funderat som du gör. Men jag blir så stressad att jag liksom stänger av. Men visst måste massor av saker i vattnet inte gå att få bort. Minns att de sa något om det här på nyheterna för en herrans massa år sedan, att alla mediciner ställer till det…Usch, tycker det är så mycket i världen som är "ur led" och jag blir så beklämd!!

  Kram M

 3. Mycket intressant Karin! Jag håller just på att kolla upp vad vi ska investera i för filter här hemma. Vi har en sk Anna Kanna men hörde genom Maya att den inte var bra. Hmmm. …Är du nöjd ert filter? Vart köpte ni den? Jag har också funderat en del kring det där med alla mediciner mm som spolas ut i vår natur: Går det över huvud taget att undvika att få i sig kemikalier? Men vi gör vårt bästa och valen utifrån det. Men vatten frågan är sååå värd att lyfta. Fint att du delar din resa! Önskar dig en vilsam och stärkande helg. Kram

 4. Säkert är det mycket som vi får i oss som vi inte borde. Vattnet är en del. Textilerna är behandlade med gifter, plasten, maten , ja – listan kan göras lång. Man orkar inte tänka på det utan håller för ögon och öron för att slippa veta. Maktlösheten är vidrig.

  //ninni

 5. Jag ser det som ett riktigt lyxproblem. I stora delar av världen får människor inte ens vatten över huvudtaget.

  Lena

 6. Då är ju mjölken en större bov. Där kan man tala om hormondryck! Kranvatten är nog harmlöst i jämförelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *