Meningen med livet – Anna

 
Namn: Anna Fannberg

Ålder: 41

Yrke: Yoga-, och pilateslärare

Civilstånd/familj: sambo med min Erik, två barn och en hund

Bor: Åkersberga

Vad är meningen med livet?

– Att älska. Det kan låta högtravande, men det känns som att det är essensen. Jag tror att det är meningen, men att allt arbete runt omkring; att utvecklas, öppna upp, ge sig hän, förlåta mm är det stora arbetet. Och med att älska menar jag sig själv, andra runt omkring, sitt liv, de val man gör och så vidare. Med tanke på hur världen ser ut är det tydligen väldigt svårt.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?

– Jag känner mig nöjd, men med det inte sagt att jag lutar mig tillbaka och rullar tummarna. Jag vill hela tiden fortsätta att utvecklas som person och människa och är hela tiden nyfiken på vad som kommer att hända härnäst!

Vilken är din livsfilosofi?

– ”Det finns inget ont som inte för något gott med sig”. Kopplat till frågan ovan så är det den filosofin som hjälpt mig igenom riktigt svåra stunder i mitt liv. Jag har hela tiden tänkt att ”Jag förstår inte nu varför det här händer, men jag lär mig antagligen massor som jag kommer att förstå längre fram” kopplat med tanken ”Det här tillståndet kommer inte att vara för evigt, det går över”.

Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?

– Det här med att ge råd är svårt tycker jag, för jag kan ju bara ge råd utifrån mina upplevelser och erfarenheter och där är vi ju alla olika… Men jag tror att jag kanske skulle koppla det till svaret ovan, att ta tillvara på det positiva och roliga som händer i livet och att försöka hitta lärdomar i det negativa, på så sätt blir de lättare att leva med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *