i ayurvedaland

Jag har varit i ayurvedaland hela helgen. Så förlåt min frånvaro här på bloggen. Men det har varit så mycket. Känner mig totalt proppad av den indiska filosofin och vata, pitta och kapha.
Nu börjar hemstudier, tills vi träffas igen om en månad. Kursen eller utbildningen är en helg i månaden under nästan ett år. Måste säga att det är en lära som tilltalar mig väldigt. Ayurveda betyder ungefär kunskapen om livet, läran och livet och du måste börja med dig själv, så klart när du nu ska bli ayurvedisk hälsoårdgivare. För det är det jag blir om ett år ungefär. Man kan lite krasst säga att ayurveda handlar om att uppnå och hitta perfelt balans i kroppen, att uppnå perfekt hälsa, så väl fysisk som psykisk. Första gången jag kom i kontakt med ayurveda var vid en resa till Kerala. Min första resa till Indien, då bodde jag på det här härliga och lyxiga resorten med min dotter. Somatheeram
Vi var där 2001, och jag gjorde en tre veckors treatment. Det var härligt, faktiskt fantastiskt.
Men nu känns det som rätt tid att ta upp ayurvedan. Ayurveda och yoga vandrar liksom så fint handihand. Nu ska jag bara smälta lite, så förvänta er mina tankar som kommer att vandra lite i ayurvedan.

2 reaktioner på ”i ayurvedaland”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *