Nytt år och röda trosor

Nu är det inte långt kvar tills det nya året börjar. Ett nytt år.
2011 = 2+0+1+1= 3
Hm, tre vad betyder det?
Hursom året är Nytt, nytt. Förväntningar ligger i luften. Ut med det gamla och in med det nya.
Vad vill man ha kvar av det gamla och vad vill man byta ut?
Ett nyår var jag med när en, ganska på just det året ledsen och uttröttad, kompis rev sin kalender i små små bitar och slängde i Humlegården medans raketer och fyrverkerierna ven runt omkring oss – med orden ”Aldrig mer.”
Ett annat nyår, slängde jag och en kompis in våra tråkigheter, det året, nedklottrade på papperslappar in i elden i min vackra kakelugn på Svartensgatan 8 (där jag då bodde), strax innan tolvslaget. Och så kramade vi varandra och tummade på att, det nya året minsann skulle bli så bra som vi ville att det skulle bli.
Sedan när klockan slagit tolv slängde vi lappar med önskningar upp upp i luften på Mosebacketorg. Och skrattade och vi trodde på varenda önskning.
I år vet jag inte vad det blir. Bara att vi ska fira nyår med min kompis, hennes kille och några andra uppe på Lycklig i Båstad. Det bådar gott på något sätt. Lycklig, vem vill inte vara lycklig?
Men jag har inte så mycket förväntningar. Mitt liv är bra. Jag mår bra. Stundvis riktigt lycklig.
Men det här året har varit så konstigt. Mitt i lyckan har jag varit så ledsen. Jag har förlorat en vän. Det var liksom ett halvt år av oro för hur det skulle gå för T. Oro som byttes ut till sorg. Sådan sorg att gå på en ung väninnas begravning. 2010 var året Jag bytte yogastudio. Det var liksom både en sorg och en glädje. Jag ville yoga nära T och jag fick lite nya vänner och en ny lärare, framför allt. och så glädjen de där gångerna T kom in i yogasalen och var lärare. Det var lycka. Lycka mitt i oron. Och jag ville aldrig tro på hur illa det verkligen var. Ville, ville hålla kvar vid hoppet att mirakel skulle ske och T, skulle gå igenom sjukdomen, kanske lite kantstött men frisk. 2010 är också året jag gjort mest framsteg i min yoga, tack vare Natalia.
2010 var också året jag jobbade mer än någonsin. Jag/vi har flyttat till Båstad för att pendla sthlm-båstad. Min dotter har flyttat hemifrån. Så arg som jag varit på min pubbiga dotter och hur det nu känns när hon inte bor med mig. Det är konstigt när ens barn blir stora. Så stora att de flyttar hemifrån. 2010 var året Jag gav ut boken Yoga för livet och spelade in tio dvder med Panvision och min allra bästa producent och numera vän Anna Böhm Engstrand. 2010 är också året när jag gick från särbo till sambo. Jag har flyttat ihop med min man och blivit bonusmamma på riktigt.
Omtumlande år.
Jag har firat nyår på så många olika sätt och i så många olika sinnestämningar, men ända sedan jag var 19 år har jag alltid röda trosor på nyårsafton. Oavsett om jag är singel eller ej.
För enligt nån italiensk sed, så kommer du tilbringa resten av året med den som tar av dig dina trosor den första dagen på det nya året.
Och jag vet att nästa år vill jag tillbringa med min älskling, så bäst att gardera sig. I morgon måste jag gå till Miss Elly här i Båstad och köpa lite röda underkläder.

6 reaktioner på ”Nytt år och röda trosor”

 1. Ha ha det måste testas…
  Själv blir jag lite låg när det närmar sig nyår, vet inte riktigt varför… Kanske för allt som inte blev, att världen ser ut som den gör… Men, det finns ju såå mycket att glädjas över och längta efter. Också.
  Gott nytt år, Karin!
  Marie/Norrköping

 2. Underbart, jag tror betsämt att jag ska köpa röda trosor 🙂 2011 ska jag fortsätta gå min egen väg men mera harmonisk. Mellanmänskliga möten ska få ta mera plats.

 3. Det låter som en kul idé jag ska testa med röda trosor.
  Nytt ljust år önskas dig och lyckliga du som får äta gott på Lycklig.

 4. Positiv & god fortsättning, Karin!

  Jag ser fram emot Båstad den 7-9 januari. Vilken underbar start på ett nytt år!!
  Vinterhälsning från
  Vanessa

 5. Kram till er alla. Och tack du anonym som hjälper mig med sifferräkningen. Läs mitt senaste blogginlägg om vad siffran 4 står för. Gott nytt år på er, må det nya året bringa lycka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *