Känna efter före – är mitt nya

Jag börjar med att skriva att jag är trött. Jag är trött, men glad. Det gör skillnad, jag vet. PÅ fyra dagar har vi spelat in sex yogadvder. Vår serie om elva yogadvder är nu inspelad. Nu väntar redigering, men det känns lite lugnare.
Jag sitter i hyrda huset i Båstad och pustar ut efter allt jobb.
Det har varit helt fantastiskt kul. De medverkande tjejerna, mina elever i yogadvderna var helt underbara. Sminktjejerna, både i Stockholm och Annika som gjorde smink och hår här i Båstad, var så där supersnälla och gulliga. Och teamet, Alexander, Micke, Niklas, Martin, Erik och Tobbe var också supergulliga. Och Ylva, bästa bästa scenograf/kostym – är ju ett socialt geni. Fick alla att känna sig underbara och fantastiska. och så Anna, min producent och vän. Bara bäst!
Så där ja, en tacklista. Men så känner jag, det gick så bra. Och jag känner mig så tacksam att man faktiskt kan ha så kul på jobbet och tycka om allihopa och ändå faktiskt jobba häcken av sig.
Så nu är jag trött.
Att spela in kräver ens fulla fokus. Här och nu-känslan är verkligen det enda man kan fokusera på. Jag tror aldrig att jag är så mycket här och nu, som vid inspelning. Men, det är också extremt ansträngande. För efter inspelningen blir man som tom.
Så nu sitter jag alltså här i mitt hyrda hus och pustar ut och tänker på att jag inte haft någon semester under hela sommaren. Att jag gått på det ena projektet efter det andra.
Och så har jag känt efter. Hur det känns i mig.
Då bestämde jag mig. Jag kan inte åka till bokmässan i Göteborg i september och hålla föredrag. Det är alldeles för mycket en anspänning. Och jag orkar inte vara nervös och stressad och det kommer att gå ut över familjen.
Jag vill vara här och nu med min familj. Inte borta i tanken och planerandes i huvudet ett föredrag senare i september.
Jag vet, taktiskt är det säkert hur dumt som helst. Säkert allldeles korkat. Men jag skulle inte vara sann om jag gjorde det och känner så här.
Jag känner efter före. Jag vill vara rädd om mig själv. Inte en duktig flicka som gör det som man ska.
En sten föll från hjärtat när jag bestämde det. För vem tar hand om mig bäst, jo, jag. Jag måste bara lyssna lite på hur jag mår och känner. Jag har inget behov av att vara duktig. Jag har ett behov av att vara jag och jag tycker också om mig själv mer, när jag lyssnar på mig själv.
Och det är väl det det handlar om, så att man inte bränner ut sig.
Våga säga nej.
Känna efter före.

10 reaktioner på ”Känna efter före – är mitt nya”

 1. Så klok du är. Grattis till DVD:n och alla fantastiska projekt. Ska bli spännande att få ta del av dom.

  Kram M

 2. Låter klokt. Men det kan vara svårt ibland att lyssna som du gör nu. Kanske en effekt av allt fokus vid inspelningarna. Grattis till att det gick så bra.
  Och du, det finn en bokmässa i Örebro också. Senare i höst…:)

 3. Det här låter spännande. Läser din profil och konstaterar att själv är jag en medelålders kvinna/mamma med missionen att lära mig mer om yoga. Har också börjat märka de positiva effekterna av den lilla Yoga gör jag, men har så rackarns svårt för att få in Yogan som en rutin och del av vardagen. Har nu anslutit mig till en del inspirerande Yoga bloggar, din inkluderad, i hopp om att det ska lossna!

 4. Kloka ord och jag är glad att du skriver dem. För vi behöver bli påminda! Allihop! Vi behöver rädda oss själva först, ibland.
  Kram och ta hand om dej!

 5. Du är så klok vackra kvinna & ett fantastiskt föredöme. För hur det nu än är så är varje dag en dag av vårt liv och vi kan bara bestämma här och nu hur vi vill att vår dag ska se ut. Heja dej!

 6. Tog just samma beslut som du, att inte åka till B&B. Visst är det kul, visst är det många jag vill träffa, men just nu är jag inne i en period där jag mer ser inåt. För vems skull bryter jag denna väg till inre ro för att åka till en mässa – som är kul men där jag också vet att jag alltid undrar: Vad gör JAG här, egentligen???

 7. Hej Karin, jättebra beslut,känner igen mig själv! det fixar sig ändå! jag har just fått tag i dina 3 tidigare yoga-videor via onoff´s nätbutik, får köpa de nya sen också!
  Höstsolkram från Mia i ett vackert Dalarna

 8. Det är nu du är duktig på riktigt, när du är sann och tar hand om dig själv! Om Shanti

 9. hej vännen, jag kan se dig framför mig – sittandes vid skrivbordet med utsikt mot havet….karin, det är dags nu att bara vara – jag vet hur mycket du har jobbat och givit av dig själv under sommaren. så vila lite nu. ta hand om dig. många kärleksfulla kramar från ett alltför varmt abu dhabi// cissi

 10. Å, vad snälla ni är. Jag gjorde rätt beslut, det känner jag nu. Det har varit och är så fantastiskt skönt att bara låta dagarna gå. Att ha lite vila mellan jobben. Min form av semester. ta hand om er i höstsolen, eller höstregnet och krama om någon ni tycker om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *