jag tänker bubbla

Jag vet inte hur jag ska skriva det här.
Men tänk dig att du går en kurs.
Du går den här kursen, för att du vill lära dig mer.
Du har dessutom betalat dyrt för den här kursen.
PÅ den här kursen går det en person som alltid ska kommentera allt du säger.
Du kan typ inte öppna munnen, utan att hon ska degradera dig, skoja om dig, tycka till om, och försöka trycka till dig.

Hon är så provocerad av dig, att hon inte ägnar det en tanke att det kanske handlar om henne själv. Du känner dig mobbad.

Så tänker du att hon går den här kursen för att bli lärare. Hon är i och för sig redan lärare. Men du har aldrig gått en klass för henne, och kommer efter den här kursen nog heller aldrig vilja gå en klass för henne.

Min fråga är hur kan en lärare vara så oreflekterad över hur hon är som person, att hon försöker hävda sig på någon annans bekostnad.
Är det en bra lärare?
Är det en bra gruppmedlem?

Jepp, det handlar just nu om en situation jag är i. Men jag tar nu till det yogiska knepet – att tänka bubbla. Jag är glad för de redan glada, jag känner empati för de som har det jobbigare och jag tänker bubbla mot de som är dumma. Och så går jag hem till min kärleksfulla man, och tankar mig full av kärlek.

10 reaktioner på ”jag tänker bubbla”

 1. Hon kanske ÄR din lärare just NU… Du kanske behöver öva på att tänka bubbla just nu, för att växa?? Styrkekramar till dig, kämpa på
  Helén

 2. Tyvärr blir sådana människor också lärare.
  I min sons klass finns en stödlärare (ännu värre, tycker jag!) som är hävdar sig på barnens och de andra lärarnas bekostnad.
  Jag försöker bubbla men det är svårt när man har allt upp över öronen.

  Lycka till med ditt bubblande!

 3. Åh, vilken bra lärare du har fått! Eftersom du är större, så kan du skicka massa ljus& positiva tankar så att hon oxå växer och blir större & här har du ju ett ypperligt tillfälle att träna på att hitta något hos henne som du tycker om och som är positivt med just henne & se vad som händer med dig då? Lycka till, and keep on your good work…

 4. tack vad ni är gulliga. Nu ska jag kasta silvernät, och tänka bubbla. Och fortsätta att vara positiv. Jag kanske ska ge henne ett påskägg på torsdag?! Idag ska bli en bra dag.

 5. Nej det är varken en bra lärare eller gruppmedlem, men en ganska vanlig person på kurser, som jag ser det.
  Jag brukar skydda mig med ett tankefält runt mig 🙂 lägga allt fokus på det som är gott (som du gör) och så försvinner koncentrationen på den som stjäl energi. Och då sjunker allt undan tycker jag. Nä inget påskägg – har själt slutat med att försöka ge och ge till de som bara tar… Lycka till!

 6. Sådana energitjuvar finns överallt. Jag har själv gjort mig av ett par stycken. Stäng hennes "tjuveri" ute. Om det är vad du menar med bubbla, så är du på rätt linje. Förr i tiden (på 60-70-talet fanns det en skylt som satt på många lägenhetsdörrar – Bettleri och försäljning undanbedes. Sätt upp en sådan (om än osynlig) skylt om att att "Energitjuvar undanbedes". När hon möts av ditt ointresse så ledsnar hon till slut. Och du, fortsätt tanka kärlek hemma!

 7. Tack vad ni är fina.
  Jag vet att jag är en stark person och jag vet att det kan provocera. Men även starka personer har dagar av svårmod och litenhet. Därför var det så fint att läsa era kommentarer. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *