en plats på jorden


Jag har flera vackra och magiska platser som på ett eller annat sätt betytt något för mig. Men det finns en plats, en alldeles särskild plats, som för alltid kommer att vara ingraverad i min guldring på min vänstra hand.
Jag har egentligen ingen anknytning till Båstad, eller Skåne överhuvudtaget, min släkt kommer från Gotland, men första gången jag kom till Båstad blev jag kär.
Om man cyklar längs stranden förbi Paulins brygga, genom hagarna som löper längs havet, kommer man till slut till Kattvik.
En vacker stenstrand som slutar i en liten bukt och en hamn och ett kafe där de gräddar våfflor.
Jag om min kompis L, döpte stranden till G-punkten. För att det var den stranden som Richard Gere badade en sommar med servitrisen Stina. Stina som han lärde känna på Hotell Skansen i Båstad. Vad de båda inte visste var att det lurade en paparazzi i buskarna som tog bilder på dem när de badade nakna.
Richard Gere naken på en stenstrand i Kattvik. Wow, vilket scoop, om man är paparazzi…
I intervjuer säger Richard att han inte glömmer den stranden. Tror jag det!
Men jag är benägen att hålla med honom, platsen ÄR magisk.
Det sägs att kvinnan som hyrde ut det lilla huset till Stina, sen sålde vidare en handduk, i bitar – eftersom det kunde vara just DEN handduken som Richard torkade sig med efter det legendariska nakenbadet.

Jag firade en del av min 40 års dag på den stranden, G-punkten. Alla mina närmsta väninnor hade kommit resande från Stockholm för att fira mig. Vi åt lunch på stranden. Vädret var fantastiskt, jag blev firad i dagarna två och man kan säga att vi verkligen använde oss av allt Båstad kunde erbjuda.

Fem år senare, dagen innan jag skulle fylla 45 år använde vi stranden igen. Jag fick låna ett litet strandhus av två snälla Båstadbor. Där på stranden, med bara min och Rays närmsta familj gifte vi oss den sjunde augusti 2009. Den natten sov vi också kvar i det lilla strandhuset. Det är en av de vackraste, mest magiska dagarna i mitt liv för alltid vilande i mitt hjärta.
Kattvik 07.08.09
När jag vaknade på morgonen den 8 augusti, var jag 45 år och nygift. Världens bästa present.

4 reaktioner på ”en plats på jorden”

  1. Åhh så fint! Jag gifte mig i september förra året,samma år som jag fyllde 40 & fick mitt tredje barn.Ett välsignat år för mig.Kram Ulrika

  2. Ulrika och Annika, vackra minnen är bra att ta fram, när det känns motigt och vädret är trist och kallt, men vackra minnen är också fint att ta ram när man mår bra, så man bli nästan odrägligt postiv.
    2009 var ett mcyket bra år. Jag tror på det här året också. det känns som ett förändringens år, ett kraftår på många sätt och vis. heja oss.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *