Det lilla ljus du har – låt det få lysa klart!

”Det vi fruktar mest är inte att vara otillräckliga. Vår djupaste rädsla är att vi har omätliga krafter. Det är vårt ljus, inte vårt mörker som skrämmer oss mest. Vi frågar oss; Skulle jag vara lysande, begåvad, fantastisk och förbluffande?
Egentligen hur kan vi undgå att vara det? Du är ett barn av Gud. Att du spelar liten gör inte världen bättre. Det ligger inget stort i att krympa, så att andra människor i din närhet skulle slippa känna sig osäkra. Vi föddes till att förverkliga Guds härlighet inom oss. Den finns inte bara i några av oss – den finns i alla. Och när vi låter vårt eget ljus skina ger vi omedelbart andra tillåtelse att göra detsamma. När vi gjort oss fria från vår egen rädsla gör vår närvaro andra automatiskt fria.
Nelson Mandela

Så tänkvärda ord, tycker jag.
Tänk om alla vågade skina så mycket som de skulle vilja. Jag har mött så många, som av rädsla för att inte förhäva sig inte vågat ta plats. Jag vet det kan handla om blyghet, men mycket tror jag handlar just om att man tror att man inte får ta hur mycket plats som helst. Ungefär som om att ”ta plats” handlar om att stötta bort någon annan. Jag tycker visserligen att ordet lagom är ett bra ord, men inte när det kommer till folks personligheter. Näe, släpp fram ljuset.

3 reaktioner på ”Det lilla ljus du har – låt det få lysa klart!”

  1. Jag håller med! Så sant: Släpp fram ljuset!
    Jag uppskattar din blogg massor, lägger till den på min lista – hoppas det är ok!

    mvh
    a

  2. tack vad du är snäll! Jag blir så klart jätteglad. och så klart får du lägga min blogg på din lista. Och lys på nu i höstmörkret 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *