Bjud in kärleken i ditt liv

Bildtext: Mina broderade svanar.
Det här är galet. Jag försöker leta upp en bild av fotografen Henri Cartier Bresson, en egentligen mycket känd bild. Men nu är den som bortblåst. Den finns inte på nätet längre. Jag har redan suttit en stund framför datorn och letat. Jag får helt enkelt beskriva bilden, för att ni ska förstå historien.

En av min bästa vänner T, är min vardagshäxa. Hon kan som ingen annan ge en olika hemsidor där man kan höra härliga meditationer, eller ge en en bok ”som man bara måste läsa”.

Hur som helst T gick en utbildning i Feng shui.

Där fick hon reda på att om man hängde en kärleksbild i sydvästra hörnet i sitt sovrum, så skulle en relation komma in i bilden. Och vi var båda singlar då.

T valde en bild av Henri CB. En underbar bild. Det är en sjöman som kysser sin kvinna.

Det tog bara någon vecka efter att T hängde upp bilden i sitt sovrum innan hon fullkomligt bombaderades av uppvaktande män. Jag som också var singel och längtade efter att bli kär, tänkte att jag gör samma. Det dröjde ett par timmar innan en gammal dejt, som jag inte ville ha en relation med hörde av sig. Jag blev plötsligt väldigt uppvaktad, men inte av några seriösa.

Jag vet att det här låter konstigt, men det är sant…

Så började jag titta på bilden. Jag hade ju hängt upp fel bild. Den är fantastisk bilden, men det är INTE riktig kärlek. Förmodligen har sjömannen bara grabbat tag i en vacker flicka det första han gjorde när han äntligen kom av båten. En muckarbild. Inte kärlek, ut bara någon sorts euforisk glädje.

Mysigt om det är det man är sugen på. Men det var inte jag, så jag tog ner bilden. Kände att jag inte behövde en massa korta relationer i mitt liv.

Så en dag fick jag av min kompis H en inflyttningspresent. En för hand broderad tavla med två svanar som simmar runt i en sjö. Den kändes arbetad och vi vet ju att svanar står för livslång kärlek. Jag har den i mitt sovrum i sydvästra hörnet – så klart… och två månader efter att jag hängt upp den, hörden HAN av sig. Min stora kärlek från femton år tillbaka. Det kunde inte bli något då, men något gjorde att han hörde av sig efter så många år. Det är ett år sedan nu och vi är fortfarande jätte kära. Vad jag vill ha sagt är, häng en kärleksbild i ditt sovrum. Lita på att kärleken ska komma till dig. Tankens kraft är större än vi tror, du måste bara bjuda in den.

5 reaktioner på ”Bjud in kärleken i ditt liv”

  1. I det höret, på ett ungefär, har jag bilder på mig och min käre make, innan dess stod en gammal soffa där, och sedan tvättställningen. Vet inte om det är detta byte eller om rotlåset har satt fart på blodcirkulationen down there eller om det bara är det att bebisen börjar bli stor och det är snart sommar men kärleken flödar… :o)

  2. Visst är det en bra ide, ett handfast tips helt enkelt
    Marie – vad tycker du själv, ärdet ett par du vill eftersträva? Var det inte krishna som hade 3000 fruar och underhöll de samtliga, eller har jag blandat ihop det? Nej, ta du fram en mer passande bild och häng i ditt hörn 😉 Kram
    Magdalena: Vad häölrigt att höra. Inga barnbilder, eller bilder på ensamma personer i sovrummet. Två av allt! Leve kärleken

  3. Åh vilken härligt text! Och jag tror ju också på det där, det vi sänder ut kommer tillbaka, på ett eller annat sätt.
    En annan fråga – när man är gravi ska man ju inte använda uddiyana bandha, gäller det även mulah bandha? Och hur är det när man ammar, ska man använda alla lås då, eller bara vissa?/Karolina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *