dags för den där cancermånaden

ja, snart är oktober här och i mig infinner sig den starka känslan att jag vill rymma. Men vart ska jag rymma?

Oktober räknas som cancermånaden numero uno. Och överallt i alla medier så pratas det om cancer. Det samlas in enorma summor till cancerforskning och målet är väl att göra människor medvetna om cancer. Visst låter det bra. Men jag som haft cancer. Jag som gjorde det som sjukvården ville att jag skulle göra. Ja, jag kämpar med biverkningarna och de ja de glöms i kampanjerna.

Vilka är biverkningarna då?

lymfödem, känselbortfall, ökad risk för rosfeber, hjärtsvikt, oro som kommer och går, relationen/relationer som tar stryk osv

Så för mig är oktober en jobbig månad som handlar om att jag ska stå ut. Det är ju inte det att jag tänker att jag ska glömma bort att jag haft cancer. Det handlar väl mer om att jag känner mig bortglömd av sjukvården. Av en eftersatt eftervård.

Hur känner du inför oktober/bröstcancermånaden/cancermånaden?

ps jag har aldrig sminkat mig så mycket som under cellgifterna.


4 reaktioner på ”dags för den där cancermånaden”

  1. Jag håller med dig och alla dessa onyttigheter som förses med rosa band för att vi ska känna oss godhjärtade när vi köper. Men väldigt lite forskning pratar om hur man kan förebygga mer är det luddiga ”gå ner i vikt”. Och eftervården är ju obefintlig om man inte vänder sig till privata alternativ.

  2. Britt-Marie Westman

    BMW
    Jag håller med dig o jag har samma känsla nu som för 14 år sedan då jag fick cancer

  3. Folket verkar få mer Cancer nu trots alla insamlingar. Hur är det möjligt? Jag trodde pengarna gick till forskning men det går säkerligen till annat. Till Afrika har vi skänkt biljarder och hur ser det ut där? Nej, allt är nå bluff. Skönt att du hittat en bra gyn och bra att du tar upp det.
    En undran från mej” Varför kan du inte fortsätta med din podd utan spons aka inkomst och ……..kostar det att driva podd?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *