det här med implantat


Alla ingrepp och alla mediciner för ofta med sig biverkningar, eller efterskalv som jag kallar dem. Oftast och tyvärr får man inte reda på det innan man kanske ska göra ett ingrepp eller satts på en behandling. Att ta sig en ordentlig titt i FASS är mycket bra att göra. Då är du också förberedd och kanske i tid kan se och känna av biverkningarna. Bröstimplantat kan göra dig sjuk och förutom inflammation, autoimmunitet osv så kan alltså ärren efter implantat avlägsnats och man inte tar bort det inkapslade vara upphov till cancer.

I Usa finns det numera kirurger som frångått att operera in bröstimplantat, just för att de sett vilka biverkningar en bröstförstoring med implantat kan ge, och istället har de fullt upp med att operera bort implantat och hinnan eller det som kroppen gärna gör, nämligen kapslar in främmande föremål i kroppen.

Jag är verkligen inte ute efter att skamma någon med implantat, men håll uppsikt på dina bröst. Tänk efter om dina krämpor, ditt dåligmående, sjukdomar och värk kom efter att du satte in implantaten. IN OCH LÄS HÄR

I egenskap av yogalärare har jag också sett vad implantat kan göra. Många av de tjejer som har implantat är ofta stela i bröstryggen, en del har till och med fått som en något konkav bröstrygg, men allra främst många har ont i ryggen. Jag upplever att klimatet är känsligt. Att det är svårt att ta upp med en tjej som kanske har implantat att hennes olika problem kanske kan bero på det. Lite som att man tassar runt på tå, men om nu skönhetsoperationer ska vara en rättighet och man ska få göra vad man vill med sin kropp, typ. Så upplever inte jag att vi får all den informationen vi behöver för att göra ett informerat val. Vi måste prata mer om biverkningar och det gäller allt. Eller hur tänker ni.

I november för sju år sedan togs mitt högra bröst och 17 lymfnoder i min armhåla. Eftersom jag hade inflammatorisk och hormonell bröstcancer gjordes inte direktrekonstruktion. Idag är jag glad för det. Jag har ”vant” mig, i den mån man kan vänja sig, vid att vara enbröstad. Men när jag scrollade runt på instagramkontoto Breast Implant Illness så kände jag bara en stor tacksamhet. Jag orkar inte med fler biverkningar i mitt liv. Har nog med att försöka hela dem jag har.

Angående bilden. Känns som för hundra år sedan, men det är kanske fem år sedan. Det här fina linnet gjordes av Mysore Yoga Paris och Lovisa Burfitt. Det är ett kryss där bröstet en gång satt. Det var första gången jag på bild inte hade den där bröstkudden som kan stoppas in i en liten ficka i behån. Och jag kommer ihåg att det kändes naket. Jag kände mig naken och lite utsatt i min skörhet. Idag yogar och badar jag utan inlägg. Men jag kan fortfarande drabbas av sorg, känslan av utsatthet när jag visar min kropp för någon som inte sett mig sedan operationen.


2 reaktioner på ”det här med implantat”

  1. Så sant det du skriver. Själv gjorde jag en tårtbit höger bröst 2013. Efter detta fettimplantat med kroppsfett fett. Trodde att detta var en bra metod med kroppsfett material men icke. Har haft mycket bekymmer med små fettnekroser som lägger sig straxt under huden och skapar små kulor som i sin tur skapar oro och troll i huvvet. Många Mammo o ul har det gjorts genom sista året

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *