snipprevolutionen behövs

Kan vi prata mer om det här sjuka? Läs här:Bayer ber om ursäkt

Det stora läkemedelsföretaget Bayer för lista på alla de som kritiserat dem?! Det är inte bara läskigt, det är farligt. För samtidigt som de är ett av världens största företag vad gäller läkemedel mot cancer och tillverkar preventivmedel i första hand åt kvinnor så äger de andra företag som tillverkar bekämpningsmedel som är cancerogena. Bara det är ju helt galet. De har också köpt Monsanto som vill ha patent på sina genmodifierade frön och grönsaker och därmed förbjuda den fantastiska frökultur som är på frammarsch. Bayer har sina jag skriver lakejer, men läs också betalda gynekologer och barnmorskor, ja, de finns här i Sverige. De som på bästa sändningstid i egenskap av ”experter” får sitta i morgonsoffan och säga att kvinnor är onödigt rädda för hormoner. Jag vet åtminstone en mediagynekolog som bara på en googling är betald av Bayer att just hävda att p-piller, hormon- och kopparspiral är ofarliga. Och det trots att tusentals kvinnor i Sverige anmält bieffekter. Jag är mållös, trött och fattar inte varför det här inte fått större pådrag i media.

Läs det här som den ”expert” som TV4 alltid använder så fort det handlar om kvinnors underliv ut gick ut med i en pressrelease för fyra år sedan Läs härNi ser vem som är avsändare till denna pressrelease? Bayer

När vi idag läser om Bayers metoder, så känns den här pressreleasen så fruktansvärd sjuk. Ingenstans i texten står det nåt om bieffekter däremot hur man kan spara in 70 miljoner årligen. – Om endast fem procent av alla de kvinnor som idag använder kortverkande preventivmedel övergår till långverkande preparat kan fler än 3 500 oönskade graviditeter undvikas varje år. Samtidigt kan samhället spara nära 70 miljoner kronor årligen, säger Helena Kopp Kallner, gynekolog och forskare från Karolinska Institutet, som medverkat i studien.

På nåt sätt summerar den här pressreleasen alla mina farhågor. Bieffekter är inte intressant men däremot pengar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *