blä för PAPB

I morse när jag vaknade läste jag en artikel på Aftonbladet om att ämnet PAPB, som är ett förbjudet konserveringsmedel och som kan ge cancer, orsaka allergier och som dessutom är miljöfarligt. Att flera stora kosmetikatillverkare, som L’oreal och L’occitane ändå fortsätter att använda. Utan att någon reagerar säger Aftonbladet.

Så tänkte jag att jag skulle länka till den, så plötsligt har Aftonbladet omvandlat artikeln till en Plusartikel. Dåligt, måste jag säga. De skriver ju ”utan att någon reagerar”. Nu måste läsaren alltså först betala för att läsa artikeln och sen reagera på det viktiga. Men det är väl annonspengarna som pratar… L’oreal är storkund hos de flesta tidningar, liksom bäst att hålla sig vän med dem…
Varför är det alltid pengar, pengar som styr?

Blä och bu.

Varför tar inte de stora industrierna ansvar? Och varför tror vi hela tiden det bästa om dem? Tillåter dem att göra som de vill.
Blir så extraäckligt när de dessutom sätter sina rosa bandloggor på olika produkter, samtidigt som de pumpar sina produkter fulla med cancerogena ämnen.

Januari 2014 kom min bok Frisk och strålande hy på naturlig väg. Där skriver jag om vikten av att använda rena produkter, utan skittillsatser. köp boken. Den är faktiskt bra. Man får klappa sig själv på axeln.
Kanske dags att bojkotta storföretagen, som tydligen inte heller tar sitt ansvar.
Eller vad säger ni?
Hejdå L’Oreal!
Hejdå L’occitane!
Skärp er. Ta ansvar. Kör inte dubbelmoral. Vi tänker inte gå på det.

Här får ni några kloka personer och sajter som du kan kolla med.

gryningen är både en sajt och en fantastisk hälsokost i Stockholm. Personalen är så insatt i vad som är bra och dåligt. Fråga och du får svar.

naturligt snygg är en sajt som drivs av journalisten Hannah. Hon har banne mig vigt sitt liv till att hitta och urskilja guldklimpar från skitprodukter

Turkos – exklusiv ekologisk hudvård de är också superkunniga och har fina fina märken

Paradiset Ja, paradiset är ett paradis. Gå till deras hudavdelning. De är toppen och kan också mycket om vad som är bra för huden.

IMG_4817

6 reaktioner på ”blä för PAPB”

  1. Sannah Lindberg

    Tack, hittade även att detta är tillsatt i kontaktlinsvätska! På huden använder jag bara eko. Finns en bra artikel om kemikalier på bloggen Morotsliv om just huden och hur den påverkas ???

  2. Loreal är riktiga skurkar. Slutade använda dem redan i tonåren efter en ganska otäck allergisk reaktion på krämen för ungdomlig hy… Numera är det bara ekologiskt som gäller, med så få ingredienser som möjligt. Visste inte att du gjort en hudbok, tack för tipset!

  3. Jag vill också rekommendera webbshoppen Soft skin med tillhörande blogg. Mycket bra sortiment och mycket informativ.
    Heja eko såklart! ?

  4. Jag var superallergisk mot smink som tonåring så jag fick välja (!) att vara au naturel tidigt. Känns ganska skönt att slippa en massa konstgjorda syntetiska tillsatser på huden, som är kroppens största organ. Det värmer, kyler, skyddar och andas. Tack för dina fina inlägg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *