Våren är en perfekt period att göra en detox

En detox är som att duscha sitt inre. Rensa, rena och röja. Se det som en storstädning och våren och hösten är faktiskt den bästa tiden att göra en detox på. Sommartid kan också fungera, särskilt om man har semester och kan ta det lite lugnare. Så min uppmaning är att känna efter vad som blir bra för dig. 

I det här inlägget vill jag verkligen tipsa om hur bra det kan vara att göra en detox då och då. Och så klart för att detoxen ska funka så bra som möjligt kan man passa på att vara extra snäll mot sig själv. Kanske ta en massage. Bada bastu. Tillåta sig att vila, ta en tupplur, gå på mjukyoga eller en långpromenad med en kompis och en termos fylld med örtte.

Vi människor har gjort olika reningskurer för att må bättre i alla tider. Det finns många olika varianter, allt från leverrening, till att bada bastu regelbundet, skippa alkohol i en månad, tarmsköljning och olika typer av fasta. Du kan göra korta cleansingkurer över en helg, eller en Juicy Sunday, det vill säga en endagsfasta som är populär tjust nu. Du kan detoxa en vecka, två veckor eller tre veckor. Många tror att detox är detsamma som att enbart dricka, men man kan äta och samtidigt detoxa. Det är däremot viktigt att du väljer mat med omsorg. Att du frossar i grönt, groddat och framförallt att grönsakerna är ekologiskt odlade. 

De första dagarna kan vara ganska tuffa och utmanande, men kom ihåg att många känner sig gladare och mer sprudlande redan efter ett par, tre dagar. Så stå ut de där motiga dagarna i början för du kommer att märka stor skillnad efter dina 21 dagar. 

Det här händer vid en detox: 

· Du kommer att må bättre och ditt humör kommer att bli jämnare.                                              · Du får mer energi i ditt liv och orkar mer.
· Du kanske går ner i vikt när du slutar äta mjöl och socker.
· Din matsmältning blir bättre. 

· Ditt hår blir glansigare och din hy finare.
· Du får lättare att komma till ro och din sömn blir bättre.                                                                   · Hudbesvär och allergier lindras.
· Du får mindre besvär vid mens och menopaus bland annat. En massa bra grejer för huden och för hela din hälsa helt enkelt. 

2015 kom min bok 21 dagar till ett lättare och friskare liv ut. En toppenbra bok, med enkla recept och massa bra tips för hur man förbereder sig inför en detox, klarar av den och går i mål efter tre veckor. Boken finns faktiskt fortfarande till försäljning och till ett bra pris också:

HÄR HITTAR DU DEN

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *