Slipp svullna ben

SDet här är ett samarbete med MEDI.

Svullna ben är ofta första tecknet på en venös sjukdom, även innan man får åderbrock. Andra tecken du ska titta efter är trötta ben, svullna fotleder, klåda eller stickande smärta i dina ben. Vanligast är ju att man upptäcker att ens ben svullnar väldigt när man flyger. Jag vågar påstå att det flesta bör ha strumpbyxor med lättare kompression när de flyger för att avlasta benen. 

Inte utan min kompressionstrumpa

När jag flyger, eller har en lång och tröttsam resa framför mig, där jag vet att jag kommer att sitta länge på tåg, buss eller åker bil långt så är det skönt för benen att ha kompressionsstrumpbyxor. Jag drar också på mig kompressionstrumpor när jag vet att jag ska stå länge. Det är nog en av mina bästa investeringar. Kompressionsstrumpor är också ett hett tips för er som ska stå i montrar på Bokmässan, eller andra mässor så klart. Var rädda om era ben.

Varför jag väljer Medis strumpor? 

Jo, för att de är bäst. Så kallade stödstrumpor som du kan köpa ute i handeln har inte någon bevisad effekt och deras stödstrumpor utgår från skostorlek vilket innebär att inget optimalt tryck kan garanteras runt vristen. 

Att investera i ett par strumpbyxor med lätt kompression är en bra investering för dagar när man kan behöva just lätt kompression. Saker som kan vara bra att tänka på

  • Storleken utgår från vristmåttet.
  • Kompressionen är högst vid vristen och avtagande uppåt.
  • Att strumpan inte innehåller bomull.

Utmärkta strumpor med lätt kompression som uppfyller de här kraven är medi travel som finns för både män och kvinnor. Men även MEDIVEN SHEER & SOFTkan vara ett lika effektivt som elegant alternativ och finns även tillgänglig i högre kompression. Det är en av marknadens tunnaste och mest transparenta medicinska kompressionsstrumpor, som också uppfyller amerikansk standard vilket innebär att kompressionsklasserna är någon lättare än i Europa. Den finns som knä, lår och strumpbyxa, med öppen eller sluten tå och i två olika färger. 

Så nu till det väldigt braiga. Du får 20 procents rabatt på alla strumpor om du skriver in koden Karin20 och använder de här länkarna när du ska betala.

Medi travel men:KLICKA HÄR

Med travel woman: KLICKA HÄR

Mediven sheer & soft: KLICKA HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *