sover som en stock på CBD

igår la jag ut ett instagraminlägg med en bild på CBD-olja och frågan Hur tänker ni kring CBD-olja? Jag fick över 90 kommentarer. Blandad kompott, så klart. CBD-olja är verkligen hett stoff. Det som är mest intressant här, tänker jag är att många har åsikter utan att ha provat.

Jag vill börja med att säga att jag är ingen drogromantiker. Går inte igång på att bli full, tappa kontrollen och slappna av med alkohol eller droger. För mig är alkohol fest och jag kan verkligen inte påstå att jag festar särskilt ofta. Alkohol är inget jag tar till för att lugna ner nerverna. Jag vill känna att huvudet är med hela tiden. Det är ju därför jag har svårt med läkemedel. Men på grund av de biverkningar jag fick av den tuffa cancerbehandlingen har jag flera gånger känt att jag vill hitta ett sätt att läka, inte ha ont, minska svullnad och lugna ner inre oro som att döden lurar runt hörnet. För några år sedan blev jag introducerad för Cannabisolja och tog det under en tid, men det var svårt att dosera och jag blev påverkad det vill säga flummig flera gånger. Så jag slutade. Jag stod inte ut med att inte ha kontroll och oron över om jag råkat få i mig en droppe för mycket fanns där hela tiden. Så jag slutade. I efterhand har jag förstått att jag tagit en olja som hade THC i sig.

Jag har haft en tuff vår. Det har tagit på mig att min mamma flyttat till demensboende. Att hon tror att jag är hennes syster och det tar på mig att sortera och slänga hennes prylar. Jag slänger hennes liv, sånt som hon tyckt varit viktigt att spara. Jag har haft motstridiga känslor i mig som jag varit tvungen att ta itu med. Jag som inte haft sömnproblem började plötsligt få jobbigt med sömnen. Varje gång jag och min syster haft en sån där röjardag var jag låg i flera dagar. Och jag kände verkligen att jag orkar inte med mer sorg och tyngd i livet. Så Nu har jag sedan någon månad tillbaka tagit två droppar på morgonen och två droppar på kvällen, innan sängdags av CBD-oljan från https://www.hemplybalance.se Det är lagligt. Jag köpte flaskan på legendariska hälsokosten på Folkungagatan: https://www.gryningen.eu

Och vill ni veta. Jag sover som en bebis. Jag känner ro i kroppen. Jag är gladare. Det känns som att kroppstemperaturen har blivit varmare och att svullnaden i kroppen går ner. Det känns som att jag läker.

Och nej jag är inte sponsrad. Skulle gärna bli dock! För det är rätt dyrt.

Jag har mött flera under åren som berättat om hur mycket bättre de mår av att ta några droppar CBD-olja. Hur deras sömn förändrats. Jag har också träffat många människor som blivit beroende av antidepressiva medel, sömnmedel och insomningstabletter. Läkemedel som har långa biverkningslistor i Fass. Det ifrågasätter vi inte. Men om jag nämner att jag tar CBD-olja så får många ett särskilt uttryck i ansiktet. Det tycker jag är intressant. Ska bli spännande att läsa era kommentarer på det här inlägget. Och jag ser fram emot mer studier på vad CBD-olja kan göra dels medicinskt men också i form av sin planta.

I tidningen Hälsa läser jag det här:

Medicinsk hampa har visat sig kunna lindra spasmerna vid multipel skleros, MS. Forskning har även gjorts vid smärta, cancer och Parkinsons sjukdom, men här pekar studierna åt olika håll.

CBD, cannabidiol, kan ha lugnande effekter i doser om 300 eller 600 milligram om dagen. Det visar några studier på människor som skulle hålla tal inför en grupp. 

Forskning pågår även vid bland annat smärttillstånd, cancer, epilepsi, psykiska sjukdomar som schizofreni och drogberoende.  

Studier som gjorts på djur eller i provrör visar på många effekter av cannabidiol som skulle kunna utnyttjas medicinskt, som lugnande, antipsykotiska, smärtstillande och antiinflammatoriska.

Tänk på detta

Biverkningar som rapporterats av medicinsk hampa är bland annat höjt blodtryck, illamående, muntorrhet, minnesstörningar och förvirring. Missbruk leder till allvarligare rubbningar, både psykiskt och fysiskt.

När det gäller cannabidiol visar de flesta studier hittills inte på några allvarligare biverkningar.

11 reaktioner på ”sover som en stock på CBD”

 1. Kristina Gyllenswärd Ardin

  Hej.
  Jag har i många år haft problem med nattsömn.
  Pga cellgifter mm.
  Har ox hjärntrötthet.
  Kanske borde testa.
  Vart köper jag CBD?
  ???

 2. Karin jag litar på ditt omdöme fullständigt. Du är min ”storasyster” som går före mig i livet o jag lyssnar intresserat till allt du säger. Detta inlägg är otroligt viktigt för mig då jag bävar inför och oroas över varje dag, att min mamma inte ska finnas längre. Då känns det som jag kommer förtvina i sorg. Känner att detta är en framtida lösning att ta mig igenom den tiden. För mig själv o mina barns skull. Äter antidepressiva på mkt låg dos sen nästan ett år tillbaka (läkaren i princip sa det är enda vägen till tillfrisknande), men vill bli fri igen.. minskar dosen o försöker hantera ångestmonstret o oron… men detta visste jag inte om.. med denna olja.. skriv mer om hur du använder den, dosering osv. Massa kramar till dig i din svåra period.. det blir ju bättre..

 3. Ellenor Allanson

  Tack Karin för detta konkreta o belysta enkla inlägg. Jag tror att cbd kan vara bra som hjälp vid vissa saker men det verkar ju lite klurigt för de som samtidigt har något slags beroende. Vilket är många idag.
  Det behövs mer öppenhet i samhället. O tilltro till naturliga saker. Då kommer vi att få ett bättre samhälle.
  Tack för många bra inlägg o det du tror på o kämpar för.
  Elle

 4. Jag blir sugen att börja igen. Mådde verkligen bra och kände mig lugn under min bröstcancerbehandling! Känner bara oro för vad det ger för utslag om man åker dit i en poliskontroll. Är ju helt beroende av bilen i min verksamhet. Någon som har koll?

   1. Tack för ditt svar! Jag ska kolla vad det står på den jag har hemma. Minns inte vilket varumärke det är!

  1. Tar du ett urinprov så kan det ge utslag även på CBD utan THC. Anledningen till detta är att dessa prov tar för ”brett”, och ger utslag på cannabonoider generellt, inte bara på THC. Då THC också är en cannabinoid så ger provet ett positivt utslag felaktigt. Om det händer så begär ett blodprov, det kommer visa negativt (förutsatt att du tar en THC-fri olja förstås, så var noga med kvalitetssäkringen).

 5. Hej Karin!
  Så fint att du tar upp frågan . Har senaste åren haft mycket runt ikring min Alzheimers sjuka mamma i Köbenhavn. Och nu under våren har ( efter att mor flyttade in på särskilt boende haft än mer oro runt allt detta. ) det har tagit kraft att på kort varsel tagit mig ner( bor i Halland) . Mamma fick tyvärr onödiga komplikationer runt sin omvårdnad som till slut innebar att hennes kropp sagde ifrån. Vi gav mamma hampadroppar under hennes sista tid ist för morfin. Mamma somnade in 24/4-19.
  Bakgrund om mig :jag insjuknade i utmattning 2014. symtom: sömnlöshet .
  Kvar efter min återhämtning :Sömnstörningar.
  Särskilt nu under våren har min sömn varit kass & ändå har jag tvekat på att börja ta hampadroppar. Hvilken dosering började du med ?
  Jag upplever full tillit till din erfarenhet och vill börja att ta dina erfarenheter till mig. Stort tack ! Kram Lone

 6. Helén Liljeros

  Tack för ditt inlägg.
  Jag skulle behöva veta lite mer då det gäller smärtlindring, vet du vart jag kan få tag i den informationen. Gäller smärta i skelettet efter cancertumör
  Med vänlig hälsning, Helén

 7. Cannabidiol (CBD) har nyligen täckts i media, och du kanske till och med har sett det som en tilläggsförbättring till din smoothie efter morgon eller morgonkaffe. Vad är cbd-ångest exakt? Varför är det plötsligt så populärt?

 8. Googla det endocannabinoida systemet.
  Man blir inte berusad av cbd, den som vill bli det får jobba ett tag lol..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *