kolla din sköldkörtel

Just nu skriver tidningarna en del om sköldkörteln. Äntligen kan man lugnt säga, eftersom vi är så många som har problem med våra sköldkörtlar. 450 000 är diagnosticerade med just sköldkörtelproblem och många väldigt många fortsätter att må dåligt trots medicinering. Jag fick diagnosen hypotyreos för några år sedan och har sedan dess försökt att ta hand om min sköldkörtel så bra jag kan. Men också, så klart försökt rikta strålkastarljuset på denna till storlek lilla körtel, men ack så betydelsefull för din hälsa.

I höstas sändes tre avsnitt om sköldkörteln i Kvinnoliv, in och lyssna med er. Och om du kanske känner igen några av problemen, vill jag passa på att tipsa om mitt samarbete med Werlabs. Vi har satt i hop Karin Björkegren Jones- paketet där vi lagt in alla de viktiga proverna man bör ta för att kolla sin sköldkörtel. Och du får 10 procents rabatt om du skriver in KARIN i kampanjrutan innan du ska betala.

AVSNITT 5: NÄR SKÖLDKÖRTELN SVIKER – Trötthet, viktproblem och frusenhet är några av de symptom som förknippas med en felaktigt fungerande sköldkörtel. Men hur vet man att det just är sköldkörteln som strular? Och hur gör man för att få hjälp? Selma von Bornstedt har kämpat med olika sköldkörtelproblem sedan hon var tio år, här delar hon med sig av sina erfarenheter.

AVSNITT 6: DEN VIKTIGA SKÖLDKÖRTELN –  Hur fungerar egentligen sköldkörteln? Och hur påverkar den måendet? Stefan Sjöberg, docent och överläkare vid Karolinska Institutet, berättar om vad det egentligen är som händer när sköldkörteln inte fungerar som den ska. Och hur den kan behandlas.

AVSNITT 7. HETLHETSSYN & NATURLIGA HORMONER – Vad är egentligen grejen med naturligt sköldkörtelhormon, NDT? Och vad innebär det att som läkare arbeta utifrån en helhetssyn? Gunilla Saupe är legitimerad läkare och har under många år arbetat med sköldkörtelproblem och licensansökningar för svinköldkörtel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *