inför världshjärtdagen

Det här är ett samarbete med Werlabs för på söndag är det världshjärtdagen.

Hur tar du hand om ditt hjärta?

När jag genomgick cancerbehandlingarna fick jag i slutet av dem problem med mitt hjärta. Jag fick hjärtsvikt och mitt hjärta var nere på 30 procent. Hjärtat är motorn i din kropp om inte hjärtat mår bra så mår så klart inte resten av kroppen särskilt bra. Ni kan läsa i tidigare inlägg här i bloggen om hur jag läkte mitt hjärta som alltså nu är normalt igen. Men oron efter då sitter tyvärr kvar. Om hjärtat hoppar till. Om det slår konstigt blir jag orolig. Jag tänker att det är svårt att bli av med de där oroskänslorna. Jag vet att man inte ska gå runt med oro. Jag vet det, men ändå så finns de där. Har man en gång haft en dödlig sjukdom i sin kropp så finns minnet kvar. Rädslan att hamna där igen är tyvärr ett ok vi som varit sjuka och genomgått behandling alltid går runt med. En stor del av min rädsla för att bli sjuk igen håller jag koll på genom att regelbundet ta prover. Jag gillar Werlabs eftersom det är smidigt att beställa ett prov och du får snabbt svar. Du slipper väntetider hos husläkaren och du slipper tjata om att få ta de prover du vill ha. Det är sånt som jag uppskattar. Du får 10 procent på alla blodtester på Werlabs om du använder koden KARIN.HÄR HITTAR DU WERLABS

Hjärtat står för så mycket. Att låta hjärtat leda vägen. Att handla med hjärtat. Att inte gå emot sitt hjärta. Att tillåta hjärtat att vara mjukt och kärleksfullt. Att tänka med hjärtat. Så hur tar du hand om ditt hjärta? Lyssnar du på ditt hjärtats röst? Och vad händer när du inte gör det?

Och PS du lyssnar väl på min podd KVINNOLIV ? Berätta vad du tycker. Vad vill du höra mer om. Ge mig tips och idéer. Och sprid den vidare Ds

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *