behöver jag säga…

10391428_10153150983441823_9196010788543054667_n Bildtext: Hittar den här gamla bilden från 2000 från en artikel i tidningen Voice som jag var chefredaktör för. Det står: ”Vid 36 års ålder har Karin fått ihop den snälla flickan med den arga.” Nä, det stämmer inte jag är nog mer arg nu, arg över orättvisor och annat jävelskap.

Vården är inte rättvis.
Inte jämlik, fassiken vad tröttsamt det är att behöva tjöta om det.
Låt oss bara stanna en stund vid till exempel SKÖLDKÖRTELN läs här och vad den lilla rackaren kan ställa till det i kroppen.

Över 400 000 svenskar är diagnostiserade med en rubbning i sköldkörteln. Sköldkörteln är en körtel som sitter under struphuvudet på framsidan av halsen. Förenklat kan man säga att sköldkörteln sätter takten på ämnesomsättningen i kroppen, och det är viktigt att den fungerar för att man ska må bra.

Alltså du läste rätt över 400 000 svenskar är diagnosticerade. Så tänker man mörkertalet, dvs alla som ännu inte fått en diagnos. Som kanske går till läkaren och klagar på trötthet och ledsenhet och läkaren vips trollar fram receptblocket och skriver ut SSRI-preparat och vet ni problemen blir värre… Hur många är de? SAKER ATT UNDVIKA OM MAN HAR HYPOTYREOS

Behövde jag säga att det är främst kvinnor som misshandlas så i vården?
Behövde jag det, eller förstod ni direkt att det var mestadels kvinnor som lider av detta problem som liksom viftas bort?
Förmodligen inte. Jag tror vi är så vana att inte bli tagna på allvar. Att vi liksom redan innan besöket hos läkaren antingen ger upp, eller bestämmer oss för att stånga pannan blodig för att bli tagen på allvar. Båda lika jobbiga och ledsamma och framförallt ORÄTTVISA.
Jag är trött på orättvisa.

Det har visat sig att jag är en av dem kvinnorna som har underproduktion i sköldkörteln. Jag orkar inte dra hela historien, inte nu. Sen kanske.
Just nu väntar jag fortfarande på att alla mina prov från WERLABS gå in här och läs som jag tog igår ska bli klara. Och att en läkare ska svara på mina testresultat. Jag hoppas så klart att mina prover ska vara finfina och visa på att sköldkörteln mår bättre. Jag försöker läka alternativt alltså utan att behöva medicinera. Jag är så rädd för biverkningar och det har alla syntetiskt framställda läkemedel. Därför behöver vi också alternativ.

I våras när jag gjorde mitt första werlabstest, och det visade på hypotyreos. Då gick jag med i olika grupper på facebook där man just ”pratar” sköldkörtelproblem.
Behöver jag säga att det är mest kvinnor där?
Behövde jag det?
Kvinnor som inte blir tagna på allvar för sina problem. Kvinnor som inte vet var de ska vända sig?
Kvinnor som mår så inihelskotta dåligt, men som liksom tvingar sig själva till att fortsätta tuffa på, fast allt, precis allt känns förjävligt. Många som lider av svårigheter att sova. Som vaknar på nätterna, oron i kroppen, allt sånt där som läkaren liksom viftar bort och antingen säger att de ska äta SSRI-preparat eller så den gamla vanliga slagdängan: ”Det är klimakteriet”.

Jävlar i mig vad jag är trött på att kvinnoproblem liksom mestadels viftas bort. Att kvinnor inte ska tas på allvar. Att våran smärta, trötthet, deppighet inte värderas lika högt som om det vore en mans.
Att vi har en växande skara kvinnor (och män) som lider av antingen underfunktion eller överproduktion i sköldkörteln är ett problem. Men varför pratar vi så lite om det? Och vart ska vi vända oss?

Problemet är också att det finns bara ett preparat som skrivs ut för oss som har underproduktionLEVAXIN. Det finns andra preparat på marknaden men det skrivs inte ut. Jag läser på facebook om tjejer som vill få alternativen som beställs från Usa utskrivna. Men läkaren vägrar. Själv vill jag bara ha biverkningsfria mediciner, så jag försöker att läka mig själv alternativt och hujademej vad det kostar.

LÄS HÄR VAD MIA LUNDIN SKRIVER om hypotyreos.

Så nu behöver jag er hjälp. Jag tycker ni är ganska dåliga på att dela med er. Jag har ställt frågan förr, inte om sköldkörtelproblem, men om jag slänger ut en fråga så svarar ni inte. Jag vill ha tips och kunskap och skitbra råd. Vi måste dela med oss av goda erfarenheter och om vi träffat läkare som tar en på allvar. Hur ska det annars bli en förändring? Var ska människor vända sig om man får problem med ex sköldkörteln?
Känner ni till någon enhet?
Nåt sköldkörtelcenter?
Vad sjuttsingen som helst.

För det är ju ofta det, det hänger på. Att man hittar rätt med sina problem. Att man träffar någon som lyssnar och som kan hjälpa en. Och när jag läser på facebook verkar de flesta fortfarande leta efter en läkare som tar deras problem (läs diagnos) på allvar.

Och JA, jag kommer att berätta mer om mina werlabsprover, så fort jag fått alla svaren.

Puss och kamp

14581364_529741453887245_3033290801899065956_n

8 reaktioner på ”behöver jag säga…”

 1. Min syster skulle operera bort bisköldkörtlarna. Operationen resulterade i att de ”hackade” sönder (hennes ord) hela hennes sköldkörtel. Nämen oj… Hon har sedan lidit i ca 20 år av värdelös sömn, medicinering med kalk utan att samtidigt äta magnesium. Läkare som inte har lyssnat på henne överhuvudtaget. Feber i månadsvis. Ny läkare som vill ta bort Levaxin för att börja om f rån början och sedan inte gått att nå när hon har mått så dåligt och gått upp ca 1 kg per dygn. Sedan, när hennes värden ligger enligt normalnivåer, och hon mår skitdåligt, säger samma läkare att NU är hon på rätt nivåer, tack och hej. Hon har gång på gång blivit misshandlad av vården och har heller inte orkat söka ersättning för vanvård.
  Nu, efter 20 år, har hon äntligen hittat en läkare som har gett henne naturligt sköldkörtelhormon och nu står hoppet till detta. Men så många läkare har som princip (!) att inte skriva ut detta. För VILKA jobbar läkarna???
  Hennes kropp är hård som en planka och man tror nu att hon har Bechterews.
  Hon kan sällan sova en hel natt och för det mesta vaknar hon varannan timma.
  Men hallå?!
  Under dessa år har hon skött sitt jobb med bravur, för att sedan inte kunna hålla sig vaken i soffan om kvällarna.
  Jag fattar inte hur hon har orkat och det tar ju liksom aldrig slut. Nu kan hon hoppas att den senaste behandlingen ska fungera. Det verkar dock som om den senaste doktorn verkar ha hjärna och hjärta på rätt plats. Han verkar bry sig om hur hon mår?!

 2. Kolla in Dr Robert Morse och Dr McDougall på youtube, väldigt intressant om allehanda sjukdomstillstånd och kroppen läkning och framförallt fruktens läkande egenskaper (inte bara grönsakerna).

 3. Ja fy fan! Man vill bara svära och skrika ibland. Jag har hypotyreos (bla) och är oftast (ibland är man ju för trött) mycket tydlig och bestämd hos min läkare. Han har skrivit i min journal typ att ”patienten verkar själv veta vad som är bäst för dennes hälsa! hahahaaa ja det kan du skriva under på att jag vet 🙂

  Jag har inga bra tips att komma med tyvärr, förutom att levaxin är skit det löser ju inte hela problemet. Men att stå upp för sig själv det har jag lärt mig. Och mycket kunskap om kroppen har jag fått genom åren.

  Kanske skulle vi kvinnor följa varandra till läkarmottagningen för att vara stöd och vara stark för den andra ifall denne inte orkar.

  Håller med om att det kostar multum att prova sig runt på alternativa vägar. Ibland hittar man rätt och då är det såklart värt det!! Jag skulle så gärna vilja göra något för oss kvinnor så att vi kan lära oss mer och ta hand om våra hormoner (sköldkörteln är ju hormonell) så att vi också kan få må bra!! Jag har massor av idéer. Skulle du kunna tänka dig att göra något ang detta!? Maila mig isåfall. ???

  Kram på dig!

 4. Läs om jodprotokollet, myten om jodets farlighet kan jämföras med kolesterolmyten. Alla celler behöver jod, inte bara sköldkörteln, och ffa brösten (och prostatan). Jodbrist leder bl a till cystor och tumörer. RDI är 150 mcg (för att undvika struma) men hela kroppen behöver ca 13 mg per dag för optimal hälsa.

  Jod måste tas med ffa selen, därav protokollet som måste följas noga. Man behöver läsa på ordentligt då jod kan ge kraftig detox. TSH ökar också initialt. Man bör ej ta hög dos jod utan att vara rejält påläst.

  I jodprotokollet används enbart Lugol’s lösning antingen i form av droppar eller piller (heter då Iodoral, IodoRX eller LugoTabs ).

  Böcker av Dr Brownstein, Dr David Derry och Lynne Farrow. Finns bl a på Bokus och Dr Brownsteins hemsida.

  Facebookgrupper:
  Iodine workshop
  Iodine

  I grupperna finns filer med grundläggande fakta/info som man kan läsa. Där finns tusentals personer (kvinnor och män) som läkt/lindrat alla typer av sköldkörtelproblem (hypo hyper Hashimotos skkcancer) och som använt jodprotokollet som en del i alternativa cancerbehandlingar. Men även mot utmattning, insomni, hjärndimma, fibromyalgi, ME mm.

  Forskning:
  http://Www.optimox.com
  http://Www.breastcancerchoises.org
  http://Www.drbrownstein.com

 5. Jag rekommenderar också att läsa på om jod, det verkar vara jodbrist som är orsaken till många körtelsjukdomar. Jag gjorde en kur i våras på 3 månader och mådde helt ofattbart bra,förutom detoxreaktioner mellan varven (huvudvärk, dålig hy, influensa liknande symptom bl.a). Man måste vara noggrann med protokollet (dvs ta salt, selen, magnesium, vitaminer m.m samtidigt) samt nätverka/ läsa på. Håller på att förbereda mig för en till omgång med en lägre dos som jag hoppas kunna ta i ett år minst. Jod verkar minst sagt vara en missing link. Läkarna har i vanlig ordning (ursäkta, men…) ingen aning och ämnet är superkontroversiellt. Mvh En som testat

  1. Har du gjort jodtestet på huden innan du gjorde protokollet?
   Tänkte att det är ett bra sätt att testa innan man provar?

   1. Jag gjorde inte jodtestet utan började med 12,5 mg Lugol’s lösning i vatten. Jag började med att läsa Brownsteins och Farrows böcker, där finns all information som absolut måste läsas innan man sätter igång pga att det finns kontraindikationer, vikten av tillskott etc. För att få posta i gruppen Iodine workshop krävs det att man har läst böckerna. Tar man inte selen, t.ex i rätt dos så kan jodet skada sköldkörteln. Med det sagt så vill jag verkligen tipsa folk att testa (efter research är gjord). Jag kommer att ta en mindre dos nästa gång för att slippa de väldigt markanta detoxreaktionerna. Lycka till!

 6. Karin, undrar hur du förhåller dig till olika kålsorter och broccoli som ska vara fantastiska i sitt förebyggande syfte mot bröstcancer medan det typ ska undvikas helt vid sköldkörtelnrubbning?! Jag blir så förvirrad och typiskt att sköldkörteln inte mår bra av grönkål och broccoli medan alla pratar om dessa grönsakers superkrafter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *