nu är det dags att testa sig

fullsizerende77r

Så där ja. Nu har jag beställt mitt eget utformade test hos werlabs. Du har väl inte undgått mitt samarbete? HÄR HITTAR DU MITT WELLNESSPAKET PÅ WERLABS Du får också 10 procent på valfritt blodprov om du skriver in koden KARIN i kampanjrutan. Jag klickade så klart på mitt eget paket.
Det passar mig.
Det är nu mer än ett halvår sedan jag gjorda förra testet. Dags att se om det blivit någon förbättring.

I mitt wellnesspaket ingår bland annat prover på:

Hormoner
TSH
fritt T4
fritt T3

Det är vad vi kallar sköldkörtelprov. Sköldkörteln påverkar kroppens metabolism vilket innebär att en underfunktion ger symptom som viktuppgång, svårigheter att gå ner i vikt, samt även trötthet och energilöshet. Ca 300 000 kvinnor i Sverige har oupptäckt sköldkörtelrubbning enligt studier. Så hade också jag. Nu har jag ätit en massa kosttillskott, så jag hoppas jag kunnat minska mitt underskott på alternativ väg. HÄR kan du läsa om hur det känns att ha sköldkörtelproblem

Blodstatus
Hemoglobin (Hb)- mängd hemoglobin i blodet. Kallas ibland för blodvärde.
Leukocyter- partikelkoncentration vita blodkroppar i blodet.
Trombocyter – partikelkoncentration blodplättar i blode
MCH (hemoglobinmassa) – genomsnittlig mängd hemoglobin i en röd blodkropp.
Hematokrit – andel av blodet som består av röda blodkroppar.
Erytrocyter- partikelkoncentration röda blodkroppar i blodet

Blodstatus är ett blodtest för att få en övergripande status av olika celler i blodet. Blodstatus är inte ett enskilt test, utan en testpanel som normalt inkluderar proverna ovan. Det är inte ovanligt hos kvinnor att vi lider av blodbrist, ofta till följd av järnbrist (menstruation). En lätt blod- eller järnbrist ger symptom som trötthet och energilöshet, vilket försvårar att komma igång med träning. Detta kan även ibland misstolkas som depression.

Diabetes / Metabolstörning
HbA1c är namnet på ett prov som används för att mäta blodsockret. Typ 2-diabetes ökar dramatiskt i västvärlden. Därför ingår det som en självklarhet i mitt paket.

Vitaminer / Mineraler
Självfallet ingår också en grundcheck på att du har alla viktiga vitaminer och mineraler i kroppen och inte underskott av något.
Järn
Zink
Magnesium
Homocystein HÄR kan du läsa
Kobalamin/B12
D-Vitamin

Du klickar hem ett test och sen är det så enkelt att du bara går till ditt närmsta provtagningsställe. I mitt fall är det bara rätt över gatan på Tegnergatan. Ska försöka klämma in det imorgon. Annars gör jag det på torsdag. Och svar får jag inom 24 timmar av någon av Werlabs läkare.

Håll tummarna och gå nu in och läs på sajten. Så mycket smidigare än att först boka tid med din husdoktor, sen övertala hen om att få göra alla tester. DET är ingen lätt match. Nu slipper du det. Alltså det där jobbiga övertalandet.

Varför gör jag testet? För mig är det en självklarhet att hålla koll på om jag har brister. Jag vill vara frisk och om jag kan se eller spåra tendenser så vill jag se dem i tid. Jag vill kunna fylla upp med vitaminer och mineraler. Jag vill hålla koll på min sköldkörtel och mina blodvärden. Jag vill hjälpa min kropp. Precis lika viktigt som det är för mig att sova när jag är trött. ta pauser när livet är för stressigt. Vara rädd om mig själv, precis lika viktigt är det att hålla koll på hur min insida mår. Och om jag kan hjälpa den att må bättre. För mig är det en investering. Jag har varit dödsjuk. Jag vill inte hamna där. Jag vill aldrig mer ha ett dåligt immunförsvar. Därför tar jag återkommande tester för att inte hamna där igen.

img_9090

1
1