Hälsoskola, del 3

vi fortsätter med hälsoskolan.
Idag tror jag att jag kommer att ta upp något som kan verka märkligt för många, men som jag gått och dragit med. Innan jag fick cancer. Jag delar ofta in mitt liv i före och efter cancern, lite så där som man gör med barnen. Livet innan barn och livet efter barn. Inget blir sig likt igen. Så tänkte jag då. Och så tänker jag nu.
Men innan jag fick cancer, det tre senaste gångerna jag var i Indien så blev jag så väldigt magsjuk. En gång var jag så sjuk att man ville lägga in mig på sjukhuset i Goa. Men eftersom jag då höll en yogakurs för en massa tjejer, fick jag liksom bita ihop och låtsas som att jag var frisk. Lite så är livet när man är egen företagare och kanske alldeles särskilt om verksamheten bygger på en själv.
Sedan blev jag i mars 2012, alltså alldeles innan jag fick diagnosen cancer, jättesjuk på min och Rays resa till Goa. Det visade sig att jag hade en bakterie och fick äta penicillin.
Jag har tänkt mycket på det där.
För hur magen mår är så viktigt för vårt övriga välmående. Hälsa börjar i tarmen säger man inom ayurvedan och jag undrar om inte även den svenska sjukvården börjar hålla med om det.

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika 60
Probiotika hjälpte mig massor under cellgiftsbehandlingarna, då verkligen tarmarna och magen, ja, alla inre organ får sig en ordentlig smäll. Då är det verkligen viktigt att också hjälpa kroppen och underlätta för att den ska kunna göra sitt jobb. För kroppen jobbar hårt för att bli frisk och att ställa allt tillrätta, men ibland måste vi hjälpa den att läka och att göra ett bra jobb. Det här är en mycket bra probiotika med tillskott av tarmbakterier.  En god tarmflora är
fundamentalt för en god matsmältning och för hälsan. Tarmbakterier är
bra för att balansera mikrofloran i tarmarna vilken hjälper till med
matsmältningsprocessen, avgiftning, eliminering av fekalier bland annat.

Så dit jag ville komma, i början av den här texten. Men jag tror, med stor säkerhet att jag fick en massa parasiter när jag blev så där sjuk och de i sin tur slog ut mitt immunförsvar. Att ha ett bra immunförsvar är A och O. Och det finns saker man kan göra för att höja sitt immunförsvar. Jag tar ju numera Iscador, som numera klassas som ett läkemedel. Det höjer immunförsvaret.
Men det som tyvärr hänt i mig är att jag känner lite oro för att resa till Asien. Jag pratade med Patrick, en av ägarna till Greatlife om det. Då tipsade han mig om:

DysBio-GI

DysBio-GI som är en av marknadens absolut bästa produkter för reducera svamp, candida, oönskade bakterier, parasiter eller andra skadliga mikroorganismer i magtarmkanalen. Den innehåller zink och vitamin B1 vilka är nödvändiga för produktionen av magsyra vilket i sin tur är det första försvaret mot att skadliga mikroorganismer når tarmkanalen. Både zink och vitamin B1 har dokumenterats som vara bristfälliga hos en stor del av populationen. DysBio-GI innehåller dessutom Oregon Grape Extract (Mahonia extrakt) samt oreganoolja vilka båda innehåller berberine som är kända för att stödja magtarmkanalen.

Patrick föreslog att jag skulle börja med DysBio-GI i mitten av januari om jag tänkte resa till Indien i februari. SEdan fortsätta äta medlet under min vistelse i Indien och även fortsätta en månad efteråt.  Jag ska INTE bli sjuk den här gången om jag reser till Indien. No way.

Och som vanligt ni vet väl att ni får 10 procent rabatt på ert första köp om du går in här och skriver YOGAVITA i kampanjrutan.

Go green. Grönt är skönt, grönt är livet. Grönt ger din kropp klorofyll, fyller din kropp med växtnäring. Du kommer märka skillnad vid din första gröna drink. Varje dag dricker jag en grön drink som jag pressat i min råsaftscentrifug eller i min Greenstar/kallpress.
Några nävar spenat
Några stavar Selleri
En pressad citron
Lite färsk ingefära
En gurka
Några Romansalladsblad.
Att juica grönt är nog den bästa rutin jag börjat med. Gör som jag, jag lovar att du kommer att må bättre

2 reaktioner på ”Hälsoskola, del 3”

 1. Hej!

  Jag brukar läsa din blogg lite nu som då.. jag vet inte hur jag hamnde här men jag blev kvar :-). Vi är väldigt olika du och jag, jag sysslar inte med yoga, jag äter allt som jag tycker om, nyttigt eller onyttigt, jag tränar inte mer än de promenader jag gör. Jag mår väldigt bra och lever ett gott liv. Tycker om det du skriver bara så där ändå :-). Har en liten undran.. hur ser ditt julbord ut? Mitt julbord ser ut som de flesta andras julbord med skinka och syltor, sill och revbensspjäll :-).. men ditt, det vore spännande att få höra vad du äter och hur det ser ut.
  Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt år!

  //Maria

 2. Bra hälsoskola. Jag har också börjat med Innates kosttillskott, tack vare dig. Önskar att mitt två åriga barn kunde ta probiotikan och DysBio-GI också, hans immunförsvar är i botten pga allergier och han har jätte svåra eksem. Vi har börjat med bioresonans behandling, men skulle vilja göra mera.
  Vill också tack för att du skrivit Knip boken, den är jätte bra. Alla tjejer borde få den! FÖRE man skaffar barn!
  God Jul!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *