hälsoskola, lektion 2, mer om vitaminer


Idag fortsätter vi med kosttillskott som är bra bland annat för hjärtat. Eller egentligen för helheten. Allt hänger ju ihop. Vissa kosttillskott är bättre för vissa saker, men det är ju själva helheten vi eftersträvar. En sorts perfekt balans. Men även om vi tar de bästa kosttillskotten i världen så spelar det egentligen mindre roll om vi sover dåligt, äter dåligt, stressar och inte tränar eller vistas något i friska luften. 
Om man vill må bra. Om man vill uppnå perfekt hälsa, där allt är i balans, måste man satsa lite. Finns liksom inga genvägar till hälsa. Vad du sår får du skörda. Ibland tänker jag att jag kanske var tvungen att få ett cancerbesked för jag gick runt i villfarelsen att jag levde så hälsosamt. Och visst, det gjorde jag levde hälsosamt. Men idag, även om jag kan vara ledsen och känna mig sorgsen för vad jag genomgått med cancern, så mår jag rent fysiskt bättre än tidigare. Att ändra livet. Som att inte äta mjöl- och mjölkprodukter bara det i sig var ett så bra steg i rätt riktning. Att skippa sockret, var ännu bättre. Och att juica grönt. Det maximerade hela grejen. Men just juica grönt, dricka sin sallad. Det kommer jag tillbaka till, längre fram i min lilla hälsoskola.
Rutiner
Något som jag hade med mig när jag blev sjuk, som var väldigt bra, det var att jag hade disciplin. I flera år, 5-6 dagar i veckan, har jag tagit mig till en yogalokal, tidig morgon och gjort min yoga i mellan 1,5-2 timmar. Yogaandningen som syresätter blodet, ställningarna som hjälper, bygger styrka och som gjorde att jag kunde slappna av mitt i stormens öga. För det var stormigt under cancerbehandlingarna. Men också att jag hade verktyget som kunde mana på mig när jag behövde mer energi och kraft i livet. Därför kan jag tycka att ashtangayoga är en så bra yogaform. Det är en disciplin och en rutin. Rutiner är bra. Och rutiner är bra när man vill bli mer hälsosam och må bättre.

Co Q10 Coenzym Q10CoQ10 började jag med när jag fick hjärtsvikt. Ja, ni vet ju att jag inte behövde ta läkemedlet som hjärtläkaren på KI tyckte att jag skulle äta mot min hjärtsvikt. Men de läkemedel han skrev ut hade en lång radda av biverkningar och jag var ju hos honom på grund av en biverkning. Herceptin som är en del av cancerbehandlingen jag genomgick ger en massa biverkningar. Jag lyckades få tillbaka mitt hjärta till normalt genom akupunktur, Kettlebells och Q10.
CoQ10 fungerar även som en antioxidant och motverkar fria radikaler. Här kan du läsa mer om coQ10 Här kan du också läsa att CoQ10 också använts i cancerbehandling.

Eskimo-3 Pure 120 kapFiskoljan Eskimo-3 är så bra, det är den renaste på marknaden. Här kan du läsa mer om fiskoljan
Fiskoljan är bra för så många saker, ett riktigt allroundkosttillskott. Det här är vad du får:

 • Sänkning av blodfetter och blodtryck och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen)
 • Hjärnans kapacitet förbättras
 • Ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner
 • Bekämpar inflammationer i hjärnans celler och blodkärl
 • Cellmembranen blir mer mjuka och elastiska
 • Förbättrar hudens kvalitet

Och du vet att du får 10 procents rabatt på ditt första köp om du går in här och beställer glöm inte att skriva YOGAVITA i kampanjrutan, så du får rabatten. 

En bra början på dagen är att börja med en bra rutin.
Citronvatten
Börja morgonen med att dricka en kopp varmt vatten med pressad citron. Det gör kroppen basisk, vilket är bra eftersom våra kroppar oftast är lite försurade. En försurad kropp har lättare att dra på sig sjukdomar.
Om du vill maximera till exempel förbränningen, så kan du blanda i lite cayennepeppar i citronvattnet. Och vill du ha en lättare tarmsköljning kan du lägga i en tesked bergssalt.
Fortsättning följer…

6 reaktioner på ”hälsoskola, lektion 2, mer om vitaminer”

 1. Lite fundersam hur det funkar med saltmängden där? Var osäker på vikt mot volym så sökte på det och fann att 1 tsk salt väger ungefär 6 gram. Rekommenderade saltintaget per dag är 5-6 gram vad jag förstått. Blev lite förvånad att man rekommenderades hälla ett helt dagsintag i morgondrinken. 🙂

 2. Karin, läs på om Protocel.
  Boken Överlista din cancer av Tanya Harter Pierce är bra.
  Det finns behandlingar som inte slår ut kroppen utan stärker kroppens immunförsvar.
  Vill också gärna rek boken Healing koden av Alexander Loyd. Han tar upp viktiga aspekter på hur helheten, din inställning, attityd mm påverkar läkningen. Så länge det läggs energi på bitterhet och känsloutbrott blir vi inte helt friska.
  Sedan tror jag boken Vipassana meditation av Willian Hart skulle passa dej, som handsken!
  Och Du, förlåt och gå vidare.
  God Jul

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *