Kosttillskott och midsommar

Vaknade klockan fem i morse av solens strålar. Den här midsommaren ska njutas. Minnet av förra årets midsommarhelg ligger kvar i mig som en mardröm.  Ni vet när man vaknar upp ur en urjobbig dröm och så skaver den hela dagen sedan. Ungefär som om det hänt på riktigt och man kan inte riktigt släppa taget. Därför kändes morgonens strålar så bra. Idag blir en solig dag. 
Igår kom Mira och Anthony ut med sista bussen och idag på förmiddagen kommer Ray och min bror Sven. 
Jag önskar er alla en glad och snäll midsommar.
Jag har sedan en tid tillbaka ätit kosttillskott härifrån Greatlife. Det är så lätt att gå vilse bland hälsokostens alla produkter och sen jag blev sjuk och också fick biverkningar av medicinerna jag var ”tvungen” att ta, så är jag mer och mer aktsam och försiktig med vad jag stoppar i mig. Därför känns Greatlifes filosofi så himla rätt och bra för mig. Och vi behöver kosttillskott för vi får inte i oss tillräckligt av maten vi äter, hur bra vi än äter. Så nu får ni läsare av den här bloggen 10 % på ert första köp. Det enda ni behöver göra är att skriva in koden yogavita i rutan vid ert första köp.  
Här är Patrik som är en av männen bakom Greatlife. Som jag tycker är en så bra ide. Du får liksom hjälp att välja rätt produkt. För jag kan tycka att man blir alldeles villrådig när man står i hälsokosten och det finns så många alternativ. Vilket är bäst är alltid min fråga. Jag vill alltid ha det som är bäst och det finns verkligen fog för att också tänka efter vad man stoppar i sig, också om det kommer från hälsokosten. Allt från hälsokosten är inte bra. Jag, Patrik och Josefine som har Jfine träffades för ett par veckor sedan. Jag är så tacksam för att få ha såna kloka nya vänner i mitt liv, som är intresserade av att må bra och hur man kan hjälpa kroppen att må ännu bättre. Och som tipsar mig och ger bra råd. Jag märker hur jag blir mer och mer intresserad av att veta mer och ofta får man frågan, eller egentligen påståendet: ”Men behövs verkligen kosttillskott, räcker det inte med att äta bra?” Här tycker jag att Greatlife svarar så bra på den frågan: Behövs kosttillskott
Igår kom min moster Karin och hennes man Chuck förbi. Karin är 80 år och är ovanligt pigg för sin ålder. Det var kul att se henne och det ska bli kul att träffa mina kusiner också. Karin sa att hon varit orolig för att träffa mig, orolig för hur jag skulle se ut och må, men hon blev så glad av att jag såg så frisk och stark ut. Hon sa: Du äter väl C-vitamin och Q10, då visade jag henne min vitaminbricka.

3 reaktioner på ”Kosttillskott och midsommar”

  1. Jag får alltid obehagskänslor av absoluta påståenden som att alla MÅSTE ha kosttillskott. Särskilt om det kommer som smart marknadföring av dem som säljer dem… Tycker alltid det känns som hot och utpressning på något sätt. Och inom hälsobranschen kan man få liknande uttalanden från alla möjliga håll, från dietister, nutritionister, hobbyexperter o.s.v. Och ofta kan man få rakt motsatta budskap från olika experter och det gäller både inom traditionell medicin och alternativ. Jag blir mest stressad och tänker att jag ändå får utgå från mitt eget sunda förnuft och känsla i kroppen och gå på det som känns mest vettigt.

    I övrigt tycker jag det är positivt att du väljer det som känns rätt för dig ur alternativvärlden men att du liksom jag slår ifrån dig alltför absoluta påståenden från alternativsidan. Jag har t.ex. läst om en terapeut av något slag, osäker på vad han hade för utbildning i grunden, som påstod att han botat cancer hos ett barn genom att jobba med hennes tankar och han hävdade att hennes sjukdom berott på de värderingar hon fått av sina föräldrar. Och när man protesterar bemöts man med kommentarer om att inte alla är utvecklade nog att förstå sig på sånt där, som att felet ligger hos mig om jag vänder mig emot sånt där trams! Då blir jag bara arg på hur folk tjänar pengar. Visst gör inställningen mycket men någonstans måste man ju dra gränsen…

    Önskar dig allt gott i din fortsatta vandring till optimal hälsa. <3

  2. Jag tycker du gör helt rätt Karin som talar om olika kosttillskott, alternativa vägar som finns att tillgå och allt som kan få en att må bättre. Jag tycker inte man behöver få dåligt samvete för att någon informerar om det, det är ju alltid upp till var och en att välja, läsa på och ta emot det som känns rätt för en. Tycker man inte att det är bra är det bara att lämna det. Tack för din blogg, den är jätteviktig och alla jättefina råd du har att ge. Du utstrålar sann livsglädje. Jag tar in allt du skriver och sovrar ut det bästa…. Fortsatt fin Midsommar. Kram Maggan

  3. Hej igen Karin! Har du tips på smink som är så naturligt och hälsovänligt som möjligt och gärna lätt att få tag i? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *