Du tar väl D-vitamin?

Det sägs att nästan 80 procent av D-vitaminintaget kommer från solen så vi nordbor är sannolikt alla i brist av denna viktiga signalsubstans. När bebisar föds uppmanas man som förälder att ge dem D-vitamindroppar. Vi borde uppmanas att ta det livet ut tänker jag. D-vitamin är en signalsubstans, ett hormon som spelar stor roll för flera olika viktiga funktioner i kroppen. Det är också en antioxidant vilket är viktigt i vårt åldrande. Vi vet att det hjälper kroppen att tillgodogöra sig kalcium. Men det är också viktigt för våra muskler, för celldelningen och för vårt immunförsvar bland annat och mycket enkelt förklarat. LÄS HÄR en intressant debattartikel i Expressen av forskarna Mats Humle och Susanne Bejerot där de uppmanar att man ska sätta in D-vitamin för att mildra pandemin.

Hittade också en gammal artikel LÄS HÄR i Kurera där de listat 16 olika viktiga forskningar där man sett att D-vitamin haft och har en betydande roll. D-vitamin är ett oerhört viktigt vitamin.

Men eftersom kosttillskott numera är en miljardindustri, det vill säga det finns pengar att tjäna så har det också blivit en lukrativ bransch. Det i sin tur har gjort att innehållet i kosttillskotten också är av skiftande kvalitet. Så vilket kosttillskott du tar spelar också roll. Många av er som följer mig på Instagram och även här vet att jag samarbetar med Greatlife och det är precis av den anledningen. För mig är det viktig, oerhört viktigt att kosttillskotten är rena och inte med en massa bulkämnen av varierande kvalitet. HÄR KAN DU LÄSA OM JUST DET, DET VILL SÄGA: Hur vet jag om ett kosttillskott är bra eller inte?

Jag träffade Patrick Wahlberg som är en av grundarna av Greatlife i början av år 2013 i samband med en detoxvecka som Josefin Jäger anordnade. Det var början på vårt samarbete, som till stor del handlar om att jag hör av mig till Patrick med många av mina hälsoproblem. För jag vet att jag alltid får ett eftertänkt svar. Patrick läser all ny forskning och är så uppdaterad på allt som gäller. Vilka nya forskningar som gjorts och gör. Det var han som tipsade mig om den utländska forskningen på Q10 och att det hjälper vid hjärtsvikt, när jag fick hjärtsvikt av alla cancerbehandlingar. Det vill säga den forskning som överläkaren på Kardiologen inte hade orkat bemöda sig att ha läst när jag träffade honom och han efter en kvart säger: Nu tar du de här två läkemedlen punkt slut som svar på min fråga: Finns det nåt alternativt jag kan ta som inte ger mig ytterligare biverkningar.

Jag upplever att många läkare när de väl fått sin vita rock tänker att de sitter säkert och inte behöver uppdatera sig, det som alla vi andra hela tiden måste göra för att vara en bra arbetskraft. Men framförallt måste vi uppdatera oss för konkurrensen. Det kommer hela tiden ny forskning det borde vara en självklarhet att de som behandlar oss och ges mandat att skriva ut mediciner till oss alltid är update. Eller vad tänker ni?

Jag tog i alla fall Q10 och på tre månader var mitt hjärta normalt igen.

Eftersom jag samarbetar med Greatlife, så har vi tagit fram några superbraiga hälsopaket som också är rabatterade. Vad sägs om KARINS IMMUNFÖRSVARSPAKET? SOM DU HITTAR HÄR.

Förutom rabatten på hälsopaket, så får du 15 procent på hälsopaketet med koden KARIN. Du får också rabatt på alla kosttillskott från Innate Response och Megafood. Så bra erbjudande på bästa kosttillskotten.

1 reaktion på ”Du tar väl D-vitamin?”

  1. Anna Fästh

    Hej Karin, Jag har förstått att du har superkoll på hälsan och kost tillskott mm mm vad gäller hälsa och ta hand om sig själv på allra bästa sätt. Jag Behöver oxå äta B12 men det är svårt att se, läsa osv om det är naturligta preparat och inte syntetsikt. Detta D-vitamin mm man kan köpa med din rabatt här, hur vet man att det inte är syntetiskt? Du har säkert koll men vill ändå höra mig för.

    Med vänlig hälsning /Anna F.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *